Meerderheid ondernemers stemt voor verlenging BIZ De Kempen

Plaats een reactie

Deze week is de bedrijveninvesteringszone (BIZ) voor het bedrijventerrein De Kempen 2019-2023 verlengd voor de periode 2024-2028. Van de 43 uitgereikte stembiljetten werden er 28 ingevuld. Onder toezicht van notaris Kuiper zijn de stembiljetten geopend, waarbij bleek dat 23 stemmen vóór de oprichting waren en 5 tegen.

Realiseren BIZ met een reden

Het realiseren van een bedrijveninvesteringszone is geen kleinigheid en geen vanzelfsprekendheid. Er is bevlogenheid en samenwerking bij en tussen ondernemers in een bepaald gebied nodig. Nadat eerder deze bedrijveninvesteringszone is opgericht doen alle ondernemers op het terrein automatisch mee. Zo draagt iedere ondernemer bij, en profiteert ook iedere ondernemer van de samenwerking. Alle ondernemers gaan een jaarlijkse bijdrage betalen, zodat ze gezamenlijk zaken kunnen aanpakken. Dit kunnen praktische zaken zijn zoals een gezamenlijke inkoop van (camera)beveiliging maar ook de aanpak en organisatie van evenementen. Doordat álle ondernemers nu mee doen wordt voorkomen dat er bedrijven niet betalen, maar wel profiteren van hetgeen andere organiseren.

Rolf Derckx, voorzitter van de Stichting De Kempen BIZ, heeft het officiële verslag van de notaris in ontvangst genomen: “Ik ben er trots op dat we het eerste bedrijventerrein zijn die de BIZ met succes verlengd heeft. De stemming heeft ook uitgewezen dat het draagvlak hiervoor erg groot is. De Kempen BIZ is nu een feit en we kijken ernaar uit om aan de slag te gaan met activiteiten en projecten die het bedrijventerrein zullen verbeteren en op de kaart zullen zetten.”

Kosten

Bedrijven gelegen op de bedrijventerrein De Kempen betalen afhankelijk van hun WOZ-waarde een vast tarief per jaar. De BsGW heft en int de BIZ-bijdragen van alle ondernemers. De verlengde bedrijveninvesteringszone De Kempen heeft een looptijd van 2024 tot 2028.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie