Nieuwe dienstregeling NS vanaf 10 december

Algemeen Informatie Weert Reageer 2 min. leestijd

Op 10 december 2023 gaat de nieuwe dienstregeling van de NS in. Met meer treinen en meer reisopties op verschillende trajecten, aldus de NS. Voor de trajecten rondom station Weert vinden er geen grote wijzigingen plaats.

Aangepast op nieuw reisgedrag 

De NS ziet dat reizigers na de coronapandemie anders zijn gaan reizen. Mensen gaan vooral op dinsdag en donderdag met de trein naar hun werk. Op vrijdag is het tegenwoordig rustiger in de trein, terwijl Nederland op zaterdag en zondag eropuit trekt. Om de dienstregeling beter te laten aansluiten, is deze hierop aangepast.

Zo rijden er weer meer intercity’s tussen de grote steden, ook tijdens weekenden en daluren. Ook rijden er meer sprinters op populaire routes, voor een soepelere en snellere lokale reiservaring.

Vakantiedienstregeling

Omdat er tijdens de kerstvakantie minder mensen met de trein reizen, rijden de treinen vanaf 27 december t/m 5 januari bovendien volgens een vakantiedienstregeling. Dat betekent dat de treinen doordeweeks volgens ongeveer dezelfde dienstregeling rijden als in het weekend. Op elk traject blijven er op werkdagen overdag wel minimaal twee treinen per uur rijden.
 
Op 31 december 2023 rijden er zoals ieder jaar na 20.00 uur geen treinen meer. De treindienst wordt op 1 januari 2024 rond 10.00 uur weer opgestart. Op het nachtnet Rotterdam-Schiphol-Amsterdam-Utrecht rijdt op Nieuwjaarsdag vanaf 01.00 uur elk uur een trein. En vanaf 5.00 uur elk half uur.

Plan je reis

Bekijk alle veranderingen hier en plan je reis voor vertrek met de Reisplanner. Mocht er onverhoopt toch iets veranderen in je reis en wil je daarvan op de hoogte zijn? Zet tijdens het plannen van je reis in de NS-app de meldingen aan. Dan krijg je een pushbericht als je trein vertraagd is, van een ander spoor vertrekt of drukker is dan verwacht. 

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie