Storm Pia op komst

Algemeen Informatie Weert 1 reactie 1 min. leestijd

Stilte voor de storm vandaag, want het KNMI heeft voor donderdag een waarschuwing afgegeven in verband met storm Pia.

Morgen gaat het in de loop van de ochtend en middag overal hard waaien. In het hele land kunnen zware windstoten rond 80 km/uur voorkomen. Vooral in de kustgebieden zijn er windstoten rond 90 km/uur mogelijk, aan de noordkust tot 100-110 km/uur. De wind komt uit het westen tot noordwesten. In de nacht naar vrijdag beperken de zware windstoten zich steeds meer tot de kustgebieden; het Waddengebied houdt tot vrijdagmiddag kans hierop.

Voor de provincie Limburg geldt de waarschuwing van het KNMI vanaf donderdagmiddag 13.00 uur tot middernacht. Door de windstoten is er kans op schade door het afbreken van boomtakken en rondvliegende voorwerpen zoals dakpannen of tuinmeubels. Ook is er kans op hinder en vertraging in het weg- en vliegverkeer.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie