Theatrale winter in Weert

Algemeen Uitgaan Uitgelicht Weert Reageer 4 min. leestijd

De binnenstad van Weert staat in december in het teken van winterse belevenissen. Zo vindt op de Markt het nieuwe theatrale evenement ‘Oh Dennendroom’ plaats, wordt in het Birgittinessenklooster een grote kerststal opgebouwd en transformeren etalages tot sfeervolle kersttaferelen.

Rond de kerstdagen viert de Weerter binnenstad feest met fonkelende lichtjes, tal van sfeervolle acties en aanvullend winters vermaak. Er wordt een eendaagse levende vertelling van het kerstverhaal opgebouwd, Museum W organiseert in samenwerking met de binnenstadondernemers een Kerstspeurtocht en de weekmarkt deelt warme erwtensoep en glühwein uit. Opvallende nieuwigheid is het pleinevenement ‘Oh Dennendroom’, een theatraal evenement met kampvuurtjes, lekkernijen en een kunstijsbaan.

Oh Dennendroom

Droom jij ook het hele jaar van een feestelijke wereld vol mooie lampjes en gezelligheid? Dan ben je hier aan het goede adres! Maak op de Markt van Weert kennis met de bijzondere familie Dennendromers, stuk voor stuk markante figuren die niets liever doen dan lekker de feestdagen vieren. Glij samen met ze een rondje over de kunstijsbaan, zoek een plekje tijdens het kerstliedjes zingen bij een vuurkorf en proef van de marshmallows. Tijdens het winterevenement ‘Oh Dennendroom’ genieten bezoekers van een doorlopend programma aan kleine theatrale belevenissen.

Het nieuwe winterevenement ‘Oh Dennendroom’ wordt mogelijk gemaakt door BIZ Ondernemers, de samenwerkende ondernemers in de binnenstad. De familie Dennendromers heet bezoekers van harte welkom op de koopavond van donderdag 28 december en op de middagen van vrijdag 29, zaterdag 30 en koopzondag 31 december.

Kerststal in de Maasstraat

In het Birgittinessenklooster aan de Maasstraat wordt opnieuw een grote kerststal opgebouwd. Van  16 t/m 30 december openen op verschillende dagen de karakteristieke poorten van het klooster om eenieder welkom te heten. Entree is gratis. Het evenement wordt mogelijk gemaakt dankzij de samenwerkende ondernemers in de Maasstraat en bijdragen van BIZ Ondernemers. Om het feestje compleet te maken brengt ook de Kerstman op 16, 17, 20, 23 en 24 december een bezoekje aan het klooster.

Winterse Winbox

In samenwerking met BIZ Ondernemers presenteert Weert Beleeft deze winter opnieuw een spectaculaire Winbox. Maar liefst € 1750,- aan cadeaubonnen, waarvan € 1000,- verzameld is in de hoofdprijs, wordt deze winter verloot. Op koopzondag 17 december wordt de prijsuitreiking gedaan door niemand minder dan de Kerstman, die de gehele middag in de Langstraat aanwezig is om met jong en oud op de foto te gaan. Volg voor meer informatie en om kans te maken op de Winbox initiatiefnemer Weert Beleeft op social media.

Extra openingstijden

Winters Weert herbergt tal van feestelijke activiteiten verspreid over de binnenstad, uitermate geschikt om te combineren met een middagje feestelijk kerstinkopen doen. Geen grote evenementen, maar intieme belevenissen waarbij je de tijd neemt om te genieten. In de weekenden wordt winkelend publiek verrast met tal van muzikaal en theatraal winters vermaak.

In de laatste maand van het jaar zijn er nog extra veel koopzondagen, namelijk 17, 24 en 31 december. Winkeliers openen hun deuren dan van 13.00 tot 17.00 uur. Tijdens koopzondagen kunnen bezoekers gratis parkeren in de gehele stad, uitgezonderd parkeerlocaties met een slagboom. Ontdek het volledige programma van Winters Weert op www.deplusvanweert.nl.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie