Uitdagende ATB toertocht ‘Rondje Cranendonck’ gaat door

Algemeen Sport Weert Reageer 3 min. leestijd

Budel – Op zondag 17 december organiseert de Budelse Toer- en Wielerclub (TWC) de Zwoegers opnieuw haar bekende “Rondje Cranendonck”: een mountainbiketocht door de prachtige bosrijke natuur van de zes kerkdorpen die samen de gemeente Cranendonck vormen.

Inschrijven en vertrek zijn mogelijk van 8.30 uur tot 10.00 uur bij Sporthal de Zuiderpoort, Sportlaan 7 te Budel, waar voldoende parkeergelegenheid beschikbaar is. Zowel ervaren fietsers als recreanten kunnen kiezen uit drie afstanden: 37 kilometer, 47 kilometer en voor de echte doorzetters zelfs 63 kilometer.

Vernieuwingen

Dit jaar kun jij je opnieuw laten verrassen, aangezien de tocht aanzienlijk vernieuwd is. In de media lezen ze de laatste jaren dat alles uitdagender wordt. Dit heeft TWC de Zwoegers gemotiveerd om voor het jaar 2023 een uiterst uitdagende mountainbiketocht uit te stippelen. De gemeente Cranendonck heeft haar goedkeuring gegeven. Ook Het Brabants Landschap, Limburgs Landschap, het Hamonter Bos, Defensie (Weerter- en Budelerbergen) en vele andere eigenaren van grondpercelen hebben toestemming verleend om door hun natuurgebieden te mogen rijden. Zo kan TWC de Zwoegers jou op zondag 17 december een gevarieerd ATB-parcours bieden, met singletracks, technische stukken, zware en makkelijke gedeelten en dit alles door een werkelijk prachtige natuur.

Pijlen en houtkrullen

De route van deze mountainbiketocht is duidelijk aangegeven met pijlen en houtkrullen, en de vele singletracks zijn al voor je schoongeveegd. Verbeterde Scan & Go-apparatuur zorgt voor een nog snellere inschrijving.

Meer dan 40 getrainde verkeersregelaars zorgen voor de beveiliging van oversteekplaatsen en andere gevaarlijke punten. En hoewel ze het natuurlijk niet hopen, staan EHBO’ers paraat bij Sporthal de Zuiderpoort en bij de rustpost voor het geval er iets gebeurt.

De grote rustpost bevindt zich nu op een meer centrale locatie voor alle routes: Scouting Kizito, Vloeten 4, Soerendonk. Hier kun je even tot rust komen en nieuwe energie opdoen met warme soep, een banaan, koek, repen, energiedrank en wafels.

Vervolgens nog even flink doortrappen en bij de finish (bij Sporthal De Zuiderpoort, Budel) staat het Red Bull-team weer klaar om de voltooide tocht te vieren met hun befaamde energydrink. Bij de finish is ook een fietsafspuitplek ingericht en zijn er douches beschikbaar. Veel sportievelingen blijven vervolgens hangen in de kantine van Sporthal de Zuiderpoort om, onder het genot van een drankje, ervaringen uit te wisselen.

Inschrijfgeld en meer informatie

Vanwege de sterk gestegen kosten is het inschrijfgeld verhoogd naar 7 euro. Als je nog geen 16 jaar bent, mag je gratis deelnemen. Mis dit niet en trek er alleen op uit, met het gezin of met vrienden, en drink met mate(n). Tot ziens op zondag 17 december! Ga voor meer informatie naar: www.dezwoegers.nl.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie