Waterschap Limburg in actie vanwege hoogwater in beken

Plaats een reactie

Leudal – Het Waterschap Limburg is extra waakzaam voor mogelijke overstromingen en waterproblemen. De flinke regenval afgelopen weken heeft geleid tot een overvol beeksysteem. Vandaag zijn o.a. op de Wessemerdijk tussen de snelweg A2 en Grathem extra pompen geplaatst bij de Uffelsebeek.

Op Kerstavond blijft het Waterschap Limburg intensief bezig met het monitoren van de situatie. Het coördinatieteam, gevestigd in de Centrale Regiekamer in Roermond, werkt onvermoeibaar om de waterstanden en waterafvoeren in de hele provincie nauwlettend in de gaten te houden.

Water wegpompen

Ook is er aandacht voor de Neerbeek. Het stroomgebied van deze beek bevindt zich met name in de gemeenten Weert, Nederweert en Leudal. Zo staat de Neerbeek in verbinding met o.a. de Uffelsebeek, Tungelroyse beek en de Leukerbeek.

Om mogelijke problemen bij de snelweg A2 te voorkomen, heeft het Waterschap Limburg twee pompen geplaatst aan de Wessemerdijk bij Grathem. Deze pompen zullen extra water uit de Neerbeek afvoeren, waardoor de waterstand onder controle blijft.

Personele inzet

Naast het coördinatieteam dat actief is in de Centrale Regiekamer, zijn ongeveer twintig inspecteurs van het waterschap in het veld aanwezig om de situatie ter plaatse te beoordelen en indien nodig snel te reageren.

Het waterschap blijft de weersomstandigheden nauwlettend volgen en staat klaar om verdere maatregelen te treffen om de veiligheid van de inwoners en de infrastructuur in de regio te waarborgen.

Bekijk een video: https://youtu.be/kUs5NK-XyVk

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie