Kerstcommotie in Beekstraat na gebruik van ‘onbekende spray’ in woning

4 reacties

Iedereen heeft zijn eigen manier om het kerstfeest in te luiden, maar in de Beekstraat leidde dat in de nacht van zondag op maandag tot een conflict. Het gevolg was de inzet van de ambulancedienst, brandweer en politie.

Onbekende spray

Omstreeks 1.15 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd vanwege het vernevelen van een (toen nog) onbekende vloeistof in een bovenwoning. Dit gebeurde tijdens een conflict. De politie arriveerde als eerste ter plaatse, maar het was niet meteen duidelijk wat voor spray er was gebruikt. De situatie werd bemoeilijkt door taalbarrières en een gespannen sfeer, wat leidde tot enige consternatie. Ongeveer 10 aanwezige personen werden uit voorzorg geëvacueerd.

Inzet brandweer

De brandweer kwam ter plaatse voor metingen en schaalde relatief groot op. Naast een tankautospuit arriveerden ook een Officier van Dienst (OVD) en een Adviseur Gevaarlijke Stoffen (AGS) om nader onderzoek te verrichten.

Aanhouding

In eerste instantie werd aan de buitenzijde van het pand onderzoek uitgevoerd, gevolgd door het betreden van de woning door de brandweer met ademluchtapparatuur. Ondertussen werd een man medisch onderzocht in een ambulance, maar hij hoefde niet naar het ziekenhuis te worden vervoerd. Een andere man werd door de politie gearresteerd. De gemoederen liepen hoog op.

Afloop

De woning werd geventileerd en de gearresteerde man werd overgebracht naar het cellencomplex in Roermond. Uit verder onderzoek bleek dat er pepperspray was verspoten in een van de kamers. De bewoners konden rond 2.30 uur terugkeren naar hun woning.

Bekijk een video: https://youtu.be/hB8WoJl-zPc

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
4 reacties