Winterevenement Oh Dennendroom met kunstijsbaan gaat van start

Algemeen Uitgaan Weert 5 reacties 4 min. leestijd

Van donderdag 28 t/m koopzondag 31 december vindt het theatrale winterevenement Oh Dennendroom plaats. Op de Markt in Weert beleven bezoekers tal van theatrale belevenissen en kan even lekker worden opgewarmd bij het kampvuur.

Feestelijke wereld met kunstijsbaan

Droom jij ook het hele jaar van een feestelijke wereld vol mooie lampjes en gezelligheid? Dan ben je hier aan het goede adres. Maak op de Markt van Weert kennis met de bijzondere familie Dennendromers, stuk voor stuk markante figuren die niets liever doen dan lekker de feestdagen vieren. Glij samen met ze een rondje over de kunstijsbaan, zoek een plekje tijdens het kerstliedjes zingen bij een vuurkorf en proef van de marshmallows. Tijdens het winterevenement Oh Dennendroom genieten bezoekers van een doorlopend programma aan kleine theatrale belevenissen.

Oh Dennendroom

Het nieuwe winterevenement Oh Dennendroom wordt mogelijk gemaakt door BIZ Ondernemers, de samenwerkende ondernemers in de binnenstad. De familie Dennendromers heet bezoekers van harte welkom op donderdag 28 december van 17.00 tot 21.00 uur, op vrijdag 29 en zaterdag 30 december van 12.00 en 16.00 uur en op koopzondag 31 december van 13.00 tot 17.00 uur.

Programma

Tijdens openingstijden kunnen kinderen gratis marshmallows bakken bij het kampvuur, dat begeleid wordt door scouting St. Maarten. Ook kan de jeugd gratis de schaatsen onderbinden en een rondje over de kunstijsbaan glijden. Af en toe wordt de baan afgesloten voor een potje ijshockey (geschikt voor kinderen t/m 10 jaar).

Rond het kampvuur beleven bezoekers samen met de Dennendromers een theatraal voorleesavontuur en kan er samen gezongen worden tijdens ‘Klanken van Kerst sing-a-long’. Ook opent op bepaalde tijdens het Theaterchalet voor een poppenkastvoorstelling. Voor de inwendige mens wordt gezorgd door het team van Stadshotel Weert, dat vanuit een chalet (warme) lekkernijen aanbiedt.

Op donderdagavond treedt op een aantal momenten het muzikale gezelschap Klein Orkerst op en vrijdag staan optredens van vocaal ensemble Genti in winterse sferen op het programma. Het programma met exacte tijden is te vinden bij de evenementeninfo op www.deplusvanweert.nl.

Kerstvakantie in de binnenstad

In de kerstvakantie zijn er nog tal van activiteiten te beleven in de Weerter binnenstad, ideaal om te combineren met een lekkere lunch of winterse borrel.

In het Birgittinessenklooster aan de Maasstraat is opnieuw een grote kerststal opgebouwd. Entree is gratis en de deuren zijn nog geopend op zaterdag 30 december van 11.00 tot 17.00 uur. Het evenement wordt mogelijk gemaakt dankzij de samenwerkende ondernemers in de Maasstraat en bijdragen van BIZ Ondernemers.

Omdat dit jaar de kerststal 800 jaar ‘bestaat’ organiseert Museum W samen met de binnenstadondernemers een speurroute langs etalages met bijzondere collectiestukken van het museum. Tot en met 7 januari is het speelvel is op te halen tijdens de openingstijden van Museum W. Met deze tocht loop je langs de tentoonstelling en ontdek je verstopte letters. Elke deelnemer ontvangt bij inlevering van het speelvel een HEMA-kortingsvoucher voor iets lekkers en maakt kans op het winnen van een museumjaarkaart voor kinderen. De speurtocht is mogelijk gemaakt door Museum W, Stichting Streetwise en BIZ Ondernemers Weert.

Het jaar wordt uiteindelijk feestelijk afgesloten met koopzondag 31 december, waarbij winkels geopend zijn van 13.00 tot 17.00 uur. Tijdens koopzondagen kunnen bezoekers gratis parkeren in de gehele stad, uitgezonderd parkeerlocaties met een slagboom.


Een fotobijdrage van Theo Van de Winkel

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
5 reacties