Belangstellenden bijgepraat over ontwikkelingen Sportpark Boshoven

Op dinsdagavond kwamen leden van sportverenigingen, raadsleden, omwonenden en sportieve inwoners uit de gemeente Weert samen in De Bosuil voor een informatieve avond over de ontwikkelingen rondom Sportpark Boshoven.

Tijdens de bijeenkomst werd uitgelegd dat het sportpark, nu onder de nieuwe naam Open Park Weert, een ingrijpende transformatie zal ondergaan. Het doel is om het te ontwikkelen tot een veelzijdig park dat ruimte biedt aan groen, sport, cultuur en gezondheidsvoorzieningen.

De bijeenkomst werd bijgewoond door tientallen aanwezigen die tevens luisterden naar gastspreker René Wormhoudt. Hij deelde zijn inzichten over het Athletic Skills Model, dat zich richt op veelzijdig bewegen.

Wat staat er te gebeuren? Hier zijn enkele hoogtepunten van de voorgestelde ontwikkelingen:

  1. Opknapbeurt voor de openbare ruimte: Een nieuw pad voor langzaam verkeer, zoals voetgangers en fietsers, richting de Suffolkweg. Er worden voldoende parkeerplaatsen aangelegd, terwijl de groene uitstraling behouden blijft.
  2. Toegankelijke openbare ruimte: Een uitnodigende omgeving voor beweging, wandelingen en ontmoetingen. Het hart van het park wordt een sport- en beweegplein, met speciale aandacht voor Urban Sport activiteiten, zoals een pumptrackbaan.
  3. Nieuwe binnensportaccommodatie: Een nieuw gebouw met een sporthal, sportzaal en turnhal.
  4. Nieuw gebouw voor verenigingen: Een nieuw onderkomen voor FC Oda, C.O.V.S. en HSV Indians.
  5. Herlocatie voor de HangOut: De gemeente gaat op zoek naar een geschikte nieuwe locatie voor de HangOut.

De plannen werden met interesse aangehoord tijdens de informatieavond, waar aanwezigen de kans kregen om vragen te stellen. De gemeente benadrukte het belang van betrokkenheid van de belanghebbenden bij de verdere uitwerking van Open Park Weert.