Weertenaar neemt initiatief voor realisatie pumptrackbaan

3 reacties

Kinderen zouden minder tijd moeten doorbrengen achter hun beeldscherm en weer meer naar buiten moeten gaan. Een pumptrackbaan zou hiervoor een goede stimulans kunnen zijn, aldus Jeordi Touil. Hij zou graag zien dat Weert zo’n baan krijgt.

Steeds meer in Nederland

Pumptrackbanen schieten momenteel in Nederland als paddenstoelen uit de grond. Voor de mooie, grotere banen moet je momenteel wel helemaal naar Eindhoven of zelfs Tilburg, aldus Jeordi. En daar wil hij verandering in gaan brengen. “Weert is helemaal klaar voor een pumptrackbaan”, zo denkt hij.

Pumpen

Een pumptrackbaan is een aaneengesloten baan met bulten en kombochten. Door te ‘pumpen’ maak je snelheid; op het hoogste punt van de bulten duw je jezelf naar beneden en op het laagste punt trek je jezelf als het ware omhoog. Hierdoor maak je snelheid.

Een pumptrackbaan is het beste te vergelijken met een verharde crossbaan. Hierdoor is deze geschikt voor bijvoorbeeld crossfietsen, mountainbikes, stuntsteps, skeelers en skateboards.

Niets te doen

Jeordi maakt zich zorgen over het grote aantal kinderen dat na school achter beeldschermpjes verdwijnt en nauwelijks meer buiten te zien is. Met name de kinderen van 8 jaar en ouder maken zich hier schuldig aan. Maar dat is niet alleen de schuld van de jeugd zelf, aldus Jeordi; “We zien gewoon dat vanaf 8 jaar en ouder er niet zo heel erg veel meer buiten te doen is”. Een pumptrackbaan zou hier volgens hem een goede oplossing zijn.

Locatie

Volgens Jeordi is er op Boshoven een prima plek voor een pumptrackbaan. Het park aan de Veldbloemstraat zou hier volgens hem heel geschikt voor zijn. Daar ligt momenteel een skatebaan maar die is “niet uitdagend genoeg”, zo vindt hij. In Stramproy ligt een baan die dat wel wat meer is. Om die reden is hij daar ook geregeld samen met zijn twee zonen te vinden.

Overleg

Met verschillende partijen is Touil momenteel in gesprek. Zo heeft hij als gesproken met onder andere de wijkraad Boshoven, Punt Welzijn en de gemeente Weert. Op die manier hoopt hij erachter te komen of er voldoende draagvlak is voor een pumptrackbaan in Weert.

Een kijkje in Tilburg

Nieuwsgierig naar hoe een pumptrackbaan er uitziet? In onderstaande video zie je de baan in Tilburg en legt Jeordi Touil uit waarom zo’n baan ook in Weert zou moeten komen.

Bekijk de video: https://youtu.be/o8iOJxUa_VI

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
3 reacties