‘Blieftj Plekke’ thema Koldergalereej 2024

Algemeen Vastelaovendj Weert Plaats een reactie 2 min. leestijd
Archieffoto Koldergalereej 2023

Zoals de Rog bij de Rogstaekers hoort de Kolder bij de Weerter vastelaovendj. Op vrijdag 26 januari 2024 vindt bij café De Tramhalt wederom de feestelijke opening van de Koldergalereej plaats. Het belooft een zeer speciale editie te worden.

De kolderkunstenaars hebben met hun ludieke bijdrage aan het vastelaovendjseizoen dit jaar gekozen voor het thema ‘Blieftj Plekke’. Een thema dat zeker van toepassing is op deze koldertraditie zelf. Het evenement blijft al meer dan 60 jaar ‘plekke’ in Weert. Café de Tramhalt hangt wederom bomvol met kleurrijk werk en er zijn tijdens de opening diverse ludieke acts te zien. Reden genoeg om lekker lang te ‘bliêve plekke’.

Kolderkunst voor het goede doel

De openingsact van de tentoonstelling zal traditiegetrouw worden uitgevoerd door de burgemeester van Weert en de kersverse Rogstaekersprins. Hun creatieve talent zal hierbij worden aangesproken. Naast de kolderwerken worden er ook enkele ‘echte’ kunstwerken geveild voor het goede doel. Een fraai schilderij van ‘koldernestor’ Jan Tullemans en een werk van Fred Gubbels gaan hierbij onder de hamer. 

Nieuwe aanwinsten voor Koldergalereej

Het fraaie affiche van dit jaar is gemaakt door het nieuwste lid en de winnaar van de kolderwedstrijd van vorig jaar: schilder en keramiste Daphne Hovers. Vastelaovendj is haar met de paplepel ingegeven; ook in de ruim 30 jaar dat ze niet in Weert woonde, heeft ze geen vasteloavendj gemist. Logisch dat ze bij terugkomst in Weert graag wilde meewerken met de kolderartiesten. Naast Daphne zal dit jaar ook Saskia Keijzers de Koldergalereej versterken. Ook Saskia is keramiste en ze heeft haar atelier in Swartboek. Daarnaast geeft ze les bij RICK in Weert. Beide kunstenaars zijn lid van het Kunstcentrum en exposeren regelmatig in Weert. 

Kom feesten, kijken en kopen

De kolderieke veiling van de werken start op Aswoensdag 14 februari om 20.30 uur. Tijdens dit hoogtepunt van de Koldergalereej, compleet met ‘Hieëring biete’, kun je eigenaar worden van een echt kolderkunstwerk. Een sneak peak van de kolderwerken is te zien op de Facebookpagina ‘Vreende Van de Koldergalereej’.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie