Brandweer pompt overvol regenwaterriool Keulerstraat leeg

112 Algemeen Brandweer Weert Weert 1 reactie 1 min. leestijd

Zaterdag rond 10.00 uur moest de brandweer ingrijpen vanwege wateroverlast op de T-splitsing Keulerstraat/Volderstraat. Dit was een noodmaatregel om ernstigere problemen te voorkomen, gezien de voorspelde vrieskou voor de komende week.

De situatie ontstond door aanhoudende regenval in de afgelopen dagen, waardoor het regenwaterriool volledig verzadigd raakte. Normaal gesproken stroomt regenwater via de kolken naar het regenwaterriool, dat vervolgens naar een infiltratiesysteem leidt. Echter, door de overvloedige regenval steeg de grondwaterstand, waardoor het regenwater niet meer in de grond kon zakken en resulteerde in een overvolle riolering.

Een deel van de Volderstraat stond onder water. Als deze situatie zou aanhouden tijdens de naderende vorstperiode, zou de straat veranderen in een gevaarlijke ijsbaan. Ingrijpen was dus noodzakelijk.

De brandweer bracht een pomp naar de T-splitsing en leidde het regenwater uit het verzadigde regenwaterriool naar het vuilwaterriool, aangezien deze twee rioleringen gescheiden zijn. De actie van de brandweer was effectief, waarbij uiteindelijk het regenwater via de kolken de straat verliet.

Bekijk een video: https://youtu.be/GmWsqC7MGq0

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
1 reactie