Ronald en Carien winnen Online Lidjesfestival Rogstaekers

Algemeen Vastelaovendj Weert Plaats een reactie 2 min. leestijd
Foto via Rogstaekers

Ronald en Carien hebben het Online Lidjesfestival van de Rogstaekers gewonnen en daarmee is ‘Neet oet te legke’ het Wieërter Vastelaovendjlidje van 2024. De tekst is geschreven door Job van Hoof en Robert Janssen, de muziek door Job van Hoof en het arrangement is van Ronald Moonen. 

Online lidjesfestival 

De nieuwe Vastlaovendjschlager werd door het Weerter publiek gekozen tijdens een wedstrijd waarbij gestemd kon worden via de gloednieuwe app ‘Vastelaovendj inne Stad’. Nadat het Wieërter Vastelaovendj Lidjesfestival (WVLF) geen doorgang kon vinden, leek het er even op dat de traditie van het ‘Vastelaovendjlidje van ’t jaor’ doorbroken zou worden. In goed overleg met het WVLF en de betrokken artiesten hebben de Rogstaekers een online verkiezing uitgeschreven. Van 2 t/m 5 januari brachten honderden vastelaovendjvierders hun stem uit. 

Vastelaovendjlidje 2024 

De Rogstaekers bedanken alle deelnemers van het Online Lidjesfestival. Naast Ronald en Carien hebben Stefan Wolter, De Köpkes en Laurens Vossen gestreden om deze eer. De komende weken zal het nieuwe liedje veelvuldig in Weert te horen zijn. Traditiegetrouw zal het nieuwe Wieërter Vastelaovendjlidje onderdeel zijn van de komende Boonte Aovendje en de Boonte Femiêliemiddige. Deze voorstellingen zijn van 12 t/m 20 januari te zien in het Munttheater en kaarten zijn te koop via https://www.munttheater.nl/vvderogstaekers

App Vastelaovendj inne Stad 

Tijdens de liedjesverkiezing is gebruik gemaakt van de nieuwe app ‘Vastelaovendj inne Stad’. Dankzij deze app heeft het publiek alle benodigde informatie over de komende vastelaovendj binnen handbereik. Je vindt hier de complete programma’s, het optochtprogramma en informatie over activiteiten die plaatsvinden in de cafés in de Weerter binnenstad. Middels pushnotificaties kun je op de hoogte worden gehouden van alle activiteiten. De app is gratis te downloaden in de Google Play Store en de Appstore van Apple onder de naam ‘Vastelaovendj inne stad’.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie