Deel van Maaspoort onverwacht afgesloten vanwege sinkhole

Algemeen Weert Reageer 1 min. leestijd

Update 18 jan – Vandaag was het een verrassing voor velen dat een deel van de Maaspoort in het centrum van Weert plotseling werd afgesloten. Het betreft de rijrichting van de Emmasingel naar de Roermondseweg.

De afsluiting is een gevolg van een ‘calamiteit’, namelijk een ‘sinkhole’, ook wel zinkgat genoemd. Een sinkhole is een opening onder het wegdek of de stoep die ontstaat door factoren zoals hevige regenval of een gesprongen waterleiding, waardoor zand wordt weggespoeld. Dit kan tot gevaarlijke situaties leiden.

Overigens zijn op meerdere locaties in Weert sinkholes waargenomen, waaronder bij de rotonde Limburglaan/Roermondseweg en op de St. Luciastraat, waar afzetbakens zijn geplaatst.

Voor de Maaspoort was het nodig om direct maatregelen te nemen. Vandaag is een aannemer gestart met reparatiewerkzaamheden. Naar verwachting zullen deze werkzaamheden uiterlijk duren tot dinsdag 23 januari, 16.00 uur.

De ondernemers op de Maaspoort zijn bereikbaar via de rotonde Graafschap-Hornelaan/Roermondseweg/Maaseikerweg. Er is inmiddels een omleidingsroute ingesteld en te volgen via de gele omleidingsborden.

Update 18 januari: De herstelwerkzaamheden zijn voltooid. De weg is weer open.

Update als tussendoortje (ingestuurd): kruising Emmasingel/Maaspoort is wellicht een voorbeeld voor Canada. Zie video op Youtube: https://youtu.be/QlnZL1-ko5I?feature=shared&t=311

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Tags:
Deel dit bericht
Geef reactie