Gaslucht waargenomen in woning Ospel

112 Algemeen Nederweert 3 reacties 1 min. leestijd

Ospel – Maandag om 17.37 uur zijn de hulpdiensten gealarmeerd vanwege een vermoedelijke gaslekkage in een woning aan de Buizerdstraat in Ospel.

De bewoners van de woning hadden een gaslucht waargenomen bij de combiketel op de bovenverdieping. Ze alarmeerden de brandweer, die uit voorzorg de straat afzette. Omdat er door de brandweer inderdaad afwijkende waardes werden gemeten, werd ook een Adviseur Gevaarlijke Stoffen opgeroepen.

Het bleef echter onduidelijk waar de hinderlijke lucht vandaan kwam. Niet uit de leidingen, maar wellicht uit de verwarmingsketel. Om dat te onderzoeken zijn allereerst alle ramen opengezet om de woning te ventileren. Vervolgens worden de ramen weer gesloten en wordt de verwarmingsketel weer aangezet, om te controleren of de hinderlijke lucht dan weer waargenomen wordt. Een installateur is aanwezig om een eventuele lekkage te dichten.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
3 reacties