Jack Honings nieuwe deken van Weert

Algemeen Weert Plaats een reactie 2 min. leestijd
Foto via Bisdom Roermond

De hoogeerwaarde heer Jack Honings wordt de nieuwe deken van Weert en pastoor van de binnenstadparochies in Weert. Honings is nu nog deken van Schinnen. Zijn benoeming is dit weekeinde in de betreffende parochies bekend gemaakt. Hij volgt in Weert deken Hans Franken op, die onlangs met emeritaat ging.

Jack Honings (1967) werd in 1996 tot priester gewijd. Hij werkte als kapelaan onder meer in Maastricht, Brunssum en Horst. Daarna was hij pastoor van de parochies in de Roerstreek (Posterholt, Herkenbosch, Melick en Sint Odiliënberg) en van de parochies van Wolder en Daalhof in Maastricht. In 2019 werd Honings benoemd tot deken van Schinnen en pastoor van de samenwerkende parochies van Schinnen, Puth, Doenrade en Oirsbeek.

In Weert wordt hij pastoor van de parochies H. Martinus, Onbevlekt Hart van Maria (Fatima) en H. Franciscus van Assisi (De Biest) en deken van het dekenaat Weert. In het kader van de federatievorming kan dit in de nabije toekomst uitgebreid worden met nog enkele andere parochies.

Omdat het bisdom Roermond momenteel geen bisschop heeft, wordt Honings voorlopig benoemd tot administrator (= waarnemend pastoor-deken). Het is de bedoeling dat hij op termijn de officiële pastoor-deken wordt. De benoeming gaat medio 2024 in.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Tags:
Deel dit bericht
Geef jouw reactie