Eerste elftal SV Laar beleeft trainingskamp aan Adriatische kust

Algemeen Sport Weert Reageer 3 min. leestijd

In het eerste weekend van 2024 heeft het eerste elftal van SV Laar een trainingskamp en selectieweekend beleefd aan de Adriatische kust in Italië. Aan deze schilderachtige kust werd niet alleen de sportieve basis gelegd voor het resterende seizoen, maar werd ook teambuilding bevorderd door middel van diverse activiteiten. Dit weekend diende als een welverdiende beloning vanuit verschillende supporters en sponsoren, na de indrukwekkende kampioenschappen van het voetbalteam in de afgelopen twee seizoenen, respectievelijk in de 4e klasse en de 3e klasse.

Uitvalsbasis in Italië

De uitvalsbasis voor deze reis naar Italië was de stad San Benedetto del Tronto, vergelijkbaar qua inwonersaantal met Weert. Na een twee uur durende vlucht naar Pescara, werd koers gezet naar het noorden met behulp van diverse huurauto’s. Aan het einde van de middag checkten de spelers in bij het uitstekende hotel Valentino. Nadat de koffers waren uitgepakt, volgde direct een training op het strand voor de spelers, waarbij verschillende conditionele oefeningen werden uitgevoerd in het mulle zand. Na een korte duurloop van 4 kilometer op de nabijgelegen strandboulevard, konden de mannen zich opfrissen voor een vrije avond. Sommige spelers verkenden de stad, terwijl anderen kozen voor ontspanning in het hotel.

Waardevolle ervaring

De volgende ochtend stond een wedstrijd gepland tegen een samengesteld team van de beste jeugdspelers van de lokale voetbalclub SS Sambenedettese Calcio. Het eerste team van deze profclub speelt op Serie D-niveau in Italië, wat vergelijkbaar is met de 3e divisie in Nederland. Ondanks de 3-1 nederlaag was de wedstrijd een waardevolle ervaring voor iedereen. Na een vrije middag werd ’s avonds gegeten bij een authentieke pizzeria, waarna de spelers van SV Laar het lokale uitgaansleven konden ontdekken, wat zoals verwacht resulteerde in mooie en hilarische herinneringen.

Competitiewedstrijd elftal van Sambenedettese

Na een goede nachtrust bezocht het gezelschap op zondag de competitiewedstrijd van het eerste elftal van Sambenedettese in het “Stadio Riviera della Palme”, met een capaciteit van maar liefst 13.078 stoeltjes. Ondanks het relatief lage profniveau van de club genoot de thuisploeg van een 4-1 overwinning onder het toeziend oog van ongeveer 5.000 supporters. Bij terugkomst in het hotel, na opnieuw een uitstekend diner, werd het weekend gezamenlijk afgesloten in de spa van het hotel. Dit was meer dan welkom, gezien het vroege opstaan voor de terugvlucht naar Charleroi op maandagochtend.

Dank aan sponsoren

De spelersgroep en trainers hebben intens genoten van dit weekend in Italië, zoals hierboven beschreven. Het eerste team van SV Laar wil graag de volgende sponsoren bedanken die hebben bijgedragen aan het mogelijk maken van dit onvergetelijke weekend: een groep trouwe supporters, Nefratech EDM-center, De SooS Weert, en Las- en Constructiewerken M. Betting.


Een ingestuurde bijdrage van SV Laar 1

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie