KNMI waarschuwt voor aanhoudende gladheid

Volgens het KNMI is nog altijd ‘code geel’ van kracht vanwege aanhoudende plaatselijke gladheid door winterse buien. De waarschuwing geldt niet alleen voor vanavond en vannacht maar blijft ook morgen de gehele dag van kracht.

In Weert hebben zich al kleine incidenten voorgedaan, waarbij fietsers ten val zijn gekomen als gevolg van de verraderlijke gladheid op de wegen. Met name op specifieke locaties zoals zebrapaden en bij putdeksels is extra voorzichtigheid geboden.

De kans op gladheid neemt vanavond en vannacht toe, aangezien natte wegen buiten de buien om kunnen bevriezen, wat resulteert in extra gladheid. Morgen worden vooral in het noordoosten winterse buien verwacht, die het verkeer en buitenactiviteiten kunnen belemmeren.

Mocht je naar buiten gaan, bijvoorbeeld voor een rondje met het hondje, wees dan extra voorzichtig.