KNMI waarschuwt voor gladheid

Plaats een reactie

Het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) heeft code geel afgekondigd voor zondagavond en maandag vanwege de verwachte gladheid in verschillende delen van het land, waaronder in Brabant en Limburg.

Vanavond en in de nacht naar maandag waarschuwt het KNMI voor mogelijk gevaarlijke omstandigheden op de weg. De gladheid kan ontstaan door bevriezing van natte weggedeelten en winterse neerslag, zoals hagel of sneeuw. Vooral landinwaarts bestaat de kans dat op meerdere plaatsen een tijdelijk sneeuwdekje van enkele centimeters wordt gevormd. Automobilisten en deelnemers aan buitenactiviteiten wordt geadviseerd extra voorzichtig te zijn, omdat deze weersomstandigheden het verkeer en buitenactiviteiten kunnen beïnvloeden.

Maandagmiddag kan er lokaal nog steeds sprake zijn van gladheid als gevolg van sneeuwresten en winterse buien. In de avond neemt de kans op gladheid toe doordat bevriezing van natte weggedeelten opnieuw kan optreden, en er enkele sneeuwbuien worden verwacht. Wees dus voorzichtig als je naar buiten gaat.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie