Koninklijke onderscheiding voor Rob Steuten

Algemeen Onderscheidingen Uitgelicht Weert Reageer 2 min. leestijd

Uit handen van burgemeester Vlecken ontving de heer Steuten op zaterdag 13 januari 2024 een Koninklijke onderscheiding. Dit gebeurde voorafgaand aan de Basketbalwedstrijd BAL – Heroes Den Bosch in Sporthal Boshoven. Hij kreeg de versierselen uitgereikt die horen bij de onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De heer R.H.J.M. (Rob) Steuten woont in Weert.

KiVaBoLa

De heer Steuten was van 1992 tot en met 2008 actief als vrijwilliger bij KinderVakantiewerk Boshoven Laar. Van leider van de jongste groepen groeide hij door naar hoofdleider en werd uiteindelijk voorzitter.

Basketbal Promotie Limburg en Basketbal Academie Limburg

Voor beide organisaties was de heer Steuten penningmeester. Hij hielp beide organisaties om zich verder te ontwikkelen en was een bestuurder met de mentaliteit van een topsporter. Naast zijn financiële verantwoordelijkheden heeft de heer Steuten zich onderscheiden door zijn betrokkenheid bij allerlei activiteiten en bijeenkomsten. Met een indrukwekkende kennis en uitgebreid netwerk heeft hij ervoor gezorgd dat spelers en speelsters zich ongestoord konden focussen op hun spel. Zijn adviserende rol aan het huidige bestuur heeft bijgedragen aan de strategische richting en het succes van beide organisaties.

Humanitaire vrijwilligersprojecten

In 2007, na de Balkanoorlog, hielp hij mee met de wederopbouw van diverse gebouwen voor gehandicapten in een stad in Bosnië. In maart 2022 reed hij naar de Pools-Oekraïense grens om hulpgoederen af te leveren en om vluchtelingen mee terug te nemen naar Nederland.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie