Prins Patrick I van V.V. De Vêrkusköp

Algemeen Vastelaovendj Weert 1 reactie 3 min. leestijd

Bij V.V. de Vêrkusköp gaat dit seizoen prins Patrick I voorop. Patrick Salmans is 47 jaar jong.

Patrick is opgegroeid aan de Engelbrechtstraat als de zoon van Gerard en Tiny Salmans. Op Weert-Zuid heeft hij Vastelaovendj al van jongs af aan meegekregen en bracht hij veel tijd door met zijn zus Wendy in het buurthuis op Moesel. Zijn ouders zijn geen vreemden voor V.V. De Vêrkusköp; zijn vader is twee keer adjudant geweest, en samen met zijn vrouw Tiny heeft hij met veel toewijding de jeugd begeleid.

Al bijna 25 jaar is Patrick werkzaam bij de Ford dealer van Mossel in Roermond. Voetbal is altijd zijn grote passie geweest. Hij begon als klein ventje bij Megacles en zette zijn voetbalcarrière voort bij FC Oda, waar hij nu steunend lid is. Actief voetballen is helaas niet meer mogelijk vanwege een blessure aan zijn knie, maar gelukkig heeft hij een nieuwe sport gevonden. Elke zondag fietst hij met een gezellige groep, de MOT, op de mountainbike en sluit af in Café de Tramhalt voor de derde helft. Als het doordeweeks mooi weer is, maakt hij ook wel eens een rondje op de racefiets. Daarnaast is hij betrokken bij Wieërt Zuid Events, waarmee ze vorig jaar voor het eerst het half vastenbal organiseerden in het buurthuis op Moesel.

Patrick is getrouwd met de liefste meisje van Nederweert, Vivi Gielen. Wellicht ken je haar van de winkel op de Kerkstraat in Nederweert, waar ze mooie spullen verkoopt voor de badkamer of slaapkamer. Ze wonen samen op de Nassaulaan met hun twee fantastische zoons, Devi en Tijs.

Adjudanten

Naast zijn gezin heeft hij ook enkele adjudanten om er een geweldig feest van te maken.

  • Zijn zus, Wendy Jacobs, met haar man Eric. Samen hebben ze 2 dochters, Sanne en Lieke.
  • Zijn kameraad, Patrick Lenders, met zijn vrouw Anita. Samen hebben ze 2 dochters, Romy en Laura.
  • Zijn kameraad, Henk Stultiëns, met zijn vrouw Anouk. Samen hebben ze een dochter, Floor.
  • Zijn kameraad, Maarten Stijnen, met zijn vrouw Suzanne. Samen hebben ze 2 dochters, Renske en Lobke.

Orde en devies

Patrick staat erom bekend altijd als eerste kou te vatten en twee linkerhanden te hebben. Daarom heeft hij de orde ingesteld van ’t Kaod Kluuëtje.

Prins Patrick I en zijn gevolg zullen de Vastelaovendj op Weert-Zuid voorgaan onder zijn devies: “Met voetbâl in ’t hert en ’n fiets ónger de koont, fieëste vae dieës daâg de klok roond!”

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie