Schrijfmiddagen in Toon Hermans Huis

Algemeen Weert Reageer 2 min. leestijd
Manon Bommer

Het Toon Hermans Huis Weert start op donderdag 25 januari met een schrijfworkshop van in totaal zes bijeenkomsten; iedere twee weken telkens van 13.30 tot 15.30 uur. 

Na de succesvolle schrijfworkshops in 2017, 2018 en 2019 geeft Manon Bommer in 2024 opnieuw een schrijfworkshop in het Toon Hermans Huis Weert. Veel deelnemers waren erg enthousiast over de eerdere workshops en het huis is dan ook blij dat Manon haar diensten weer heeft aangeboden. 

“Ik zou er een boek over kunnen schrijven”

Verrassend, verhelderend, leuk, verdiepend, spannend – woorden die vallen als mensen vertellen wat ze beleefd hebben tijdens de ‘schrijfmiddagen’ die vóór de coronaperiode in het huis werden georganiseerd.

Hoe vaak zeg je niet: ’ik zou er een boek over kunnen schrijven’? Een bezoekster van een eerdere schrijfmiddag reageerde als volgt: “We hebben allemaal een hele schatkist aan ervaringen en herinneringen. Mooie en minder mooie, grappige, verdrietige – alle soorten. Wanneer je daarover gaat schrijven, blijkt er iets te gebeuren. Je ontdekt herinneringen die je (bijna) weer vergeten was. Of je bekijkt het ineens van een andere kant. Tijdens de schrijfmiddagen bepaal je zelf welke herinneringen je omhoog wilt halen en welke niet. En ook wat je met anderen wilt delen, of wat je liever voor jezelf houdt. Spelling, zinsopbouw etc. zijn niet van belang.”

Jezelf verrassen

Manon Bommer, geestelijk verzorger en begeleider bij rouw en verlies, begeleidt deze workshop en biedt je daarbij mogelijkheden en uitdagingen aan. Zo ontdek jij wat jou goed doet en wat bij jou past. De schrijfmiddagen zijn vooral gewoon fijne middagen, waarin je je pen op papier zet en volgt wat die schrijft. Je krijgt bij elke bijeenkomst ook oefeningen mee waarmee je, als je dat wilt, thuis aan de slag kunt. Geloof maar dat je jezelf zo kunt verrassen.

Aanmelden

De schrijfmiddagen vinden plaats op de donderdagen 25 januari, 8 en 22 februari, 7 en 21 maart en 4 april. Aanmelden is noodzakelijk via [email protected] of 0495-541 444.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie