Stem de Weerter acts naar de finale van het LVK 2024

Algemeen Vastelaovendj Weert Plaats een reactie 3 min. leestijd
Foto via: Depositphotos

Vandaag vindt de eerste halve finale van het LVK 2024 plaats. Maar liefst drie Weerter acts gaan proberen door te dringen tot de finale op vrijdag 26 januari a.s.

Men in Pek uit Stramproy zal met ‘Ich Vastelaovendj!’ als vijfde act het podium beklimmen. Ronald en Carien volgen als veertiende met ‘Neet oet te légke’ en Mark en Wilhelmien maken als zeventiende met ‘Vreej mét Vastelaovendj’ het Weerter affiche compleet.

Jurering

De halve finales worden dit jaar gehouden in gemeenschapshuis D’n Binger in Meijel en zijn wederom te zien via L1. Een LVK-jury beoordeelt de liedjes. Na afloop van de uitzending, tussen 20:00 en 20:30 uur, kan het Limburgse publiek haar stem uitbrengen. Dat doe je door een sms te sturen naar 4004.

Zes keer

In totaal kun je per halve finale zes keer je voorkeur doorgeven. Na de halve finale op vrijdagavond mag je op drie verschillende liedjes stemmen. Dit doe je door per liedje een aparte SMS te verzenden. Let op: per telefoonnummer mag je niet drie keer op hetzelfde liedje stemmen. Op zaterdag 6 januari wordt de halve finale vanaf 13.00 uur herhaald. Na afloop, tussen 15.00 en 15.30 uur, mag je dan weer drie verschillende stemmen op je favoriete acts doorgeven.

Hoe stem je de Weerter artiesten naar de finale?

Als je de Weerter acts graag in de finale terug wilt zien dan kun je ze steunen door een sms (€1,- per sms) te sturen naar 4004.

  • Men in Pek: LVK (spatie) 05
  • Ronald en Carien: LVK (spatie) 14
  • Mark en Wilhelmien: LVK (spatie) 17

Nog twee

Op 12 en 19 januari volgen er nog twee halve finales. Hierin zijn geen Weerter artiesten vertegenwoordigd. Op zondag 21 januari wordt bekend gemaakt wie bij de 20 finalisten van het LVK 2024 horen. De grote finale is op vrijdag 26 januari a.s. vanaf 20:00 uur.

Clips

Alle artiesten hebben ook een videoclip bij hun nummer gemaakt. Deze vind je hier:

Men in Pek – ‘Ich Vastelaovendj!’
https://www.youtube.com/watch?v=Kotm2KKq9_Y

Ronald en Carien – ‘Neet oet te legke’
https://www.youtube.com/watch?v=My9HPgyV2zw

Mark en Wilhelmien – ‘Vreej mét Vastelaovendj’
https://www.youtube.com/watch?v=99dPq93xZc0

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Tags:
Deel dit bericht
Geef jouw reactie