Tentoonstelling voor en door jongeren in de Muntpassage

Het is niet zo dat jongeren niet geïnteresseerd zijn in kunst en cultuur, maar dat het niet toegankelijk genoeg is voor hen. Dat concluderen vier vwo 5-leerlingen van Het College in Weert. Voor het vak Maatschappijwetenschappen deden zij onderzoek naar het tekort aan belangstelling voor kunst en cultuur onder jongeren. Als oplossing voor dit probleem organiseren zij zaterdag 27 januari een tentoonstelling in de Muntpassage, voor en door jongeren.

De tentoonstelling zal plaatsvinden van 13.30 tot 16.00 uur in het gedeelte van de Muntpassage tussen de H&M en Zeeman. Hier zullen een aantal jongerenbands optreden en vele kunstwerken zoals schilderijen en beelden gemaakt door jongeren te zien zijn. Ook worden er zelfgemaakte verse gebakjes verkocht, waarvan de opbrengst naar het Cultuurfonds gaat. Tevens wordt er door middel van onder andere folders informatie verstrekt over toegankelijke kunst- en cultuuractiviteiten voor jongeren in Weert.

Meer informatie over het project van de vier vwo 5-leerlingen is te vinden via de door hun opgezette sociale media kanalen op Instagram en TikTok.