Vergunning voor huisvesten 264 internationale werknemers

Algemeen Economie Weert 13 reacties 2 min. leestijd

Op 4 oktober 2023 is een aanvraag ingediend voor een tijdelijke omgevingsvergunning voor de huisvesting van maximaal 264 internationale werknemers aan de Doctor Schaepmanstraat 45 in Weert. De tijdelijke vergunning is inmiddels verleend.

Deze vergunning is bedoeld voor een periode van maximaal tien jaar en omvat niet alleen de verdieping, zoals eerder het geval was, maar ook de begane grond van het pand. De vergunning is onder bepaalde voorschriften worden verleend.

Eerste vergunning in 2020

In 2020 werd reeds een tijdelijke omgevingsvergunning verleend voor de huisvesting van maximaal 108 internationale werknemers op hetzelfde adres, na bezwaarprocedures werd de vergunning op 5 april 2022 definitief. De nieuwe initiatiefnemers hebben nu de capaciteit uitgebreid naar maximaal 264 internationale werknemers, waarbij zowel de verdieping als de begane grond van het pand volledig benut zullen worden.

Punten van aandacht

Er worden enkele belangrijke aandachtspunten benadrukt, zoals het brandveilig gebruik. Een gebruiksmelding moet minstens vier weken voor ingebruikname van het gebouw bij de gemeente worden ingediend, anders is het verboden het pand in gebruik te nemen.

De zorgen over de verkeerssituatie op de Roermondseweg blijven een aandachtspunt, en de gemeente blijft in gesprek met de initiatiefnemer om mogelijke afspraken te maken indien nodig.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
13 reacties