Waterballet in woning Ospel door kapotte waterleiding

Ospel – Op vrijdag rond 21.30 uur ontvingen de brandweer en politie een melding van wateroverlast in een woning aan de Onze Lieve Vrouwestraat in Ospel.

Aangezien er niemand in de woning aanwezig was, opende de politie de woning om de brandweer toegang te verschaffen. Bij binnenkomst troffen ze een waterballet aan. Het water stroomde van de eerste verdieping naar de begane grond en vervolgens de kelder in. In de kelder stond het water al een halve meter hoog, en ook bij de buren was er sprake van wateroverlast.

De brandweer wist de lekkage te stoppen door de waterleiding af te sluiten en tevens werd de elektriciteit uitgeschakeld. Het incident werd overgedragen aan de politie voor verdere afhandeling. Vanwege de waterschade bestaat het gevaar dat de plafonds naar beneden komen. Daarom zal er actie ondernomen moeten worden om de schade zoveel mogelijk beperken.