Een mooi loopavontuur bij de Hema IJzeren Man Volksloop

Op zondag 4 februari 2024 vond de tweede Hema IJzeren Man Volksloop van het jaar plaats, te midden van een prachtige natuurlijke omgeving en bossen. De weersverwachtingen voor zondag waren gunstig. Met een temperatuur van 10 graden en een bewolkte hemel was het relatief warm voor de tijd van het jaar. Zelfs een lichte regenbui kon de pret niet drukken, wat zorgde in heerlijk loopweer.

Het hardloopevenement creëerde een opwindende sfeer, vol verwachting voor de jeugdcompetitie die volgende maand begint. Tijdens het evenement werden jonge hardlopers aangemoedigd om mee te doen aan de competitie, die plaatsvindt in maart, april, mei, juni, september en oktober. Er zullen prijzen worden uitgereikt voor alle jeugdafstanden.

Een speciale huldiging vond plaats voor Jules Bax en Julius Herveille, die beiden hun 10e deelname vierden. In totaal zetten 160 deelnemers hun beste beentje voor in de natuurlijke omgeving van de IJzeren Man in Weert. Allen maken zij bovendien kans om een E-Bike van Bikkel/Fietsservice Weert te winnen. Dan moet je wel acht keer in 2024 deelnemen aan deze volksloop.

De jeugd trapte de dag af met een start om 9.30 uur, terwijl de langere afstanden vanaf 10:00 uur beschikbaar waren voor de meer ervaren lopers. De start om tien uur markeerde voor de senioren het begin van een prachtig loopavontuur.

De volgende loop staat gepland op 3 maart. Voorinschrijven is mogelijk tot en met donderdag 29 februari via www.inschrijven.nl, waarbij de kosten € 3,00 bedragen. Inschrijven op de dag zelf kost € 4,50. Zorg ervoor dat je op tijd aanwezig bent in verband met parkeren. Jeugd tot en met 15 jaar kan gratis deelnemen.