Geen les maar polonaise op de Philips van Horne

Algemeen Vastelaovendj Weert Reageer 2 min. leestijd

De Philips van Horne in Weert heeft vrijdag de Vastelaovendj ingeluid. Onder de noemer ‘Kei Sjiek! Vastelaovendj Spektakel’ kregen de leerlingen geen les maar mochten zij aansluiten in de polonaise. In de aula van de school waren verschillende optredens en zorgden dj’s voor de nodige feestmuziek.

Op het podium

De dj’s Jasper en Jonathan openden het bal waarna Noa Veltrop, zelf leerlinge op de Philips, twee nummers zong. DJ Admin, die door-de-weeks docent is op de Philips van Horne, wist de aanwezigen helemaal in beweging te krijgen. Alle leerlingen, docenten en hoogheden dansten op zijn beats. Ook muziekdocent Greumelke wist de juiste snaar te raken en zorgde voor sfeer in de aula.

Hoogheden

Kestieëlhieër Raymond Keulen van V.V. De Beesterbolle, Prins Tycho I van F.V. De Dröppelkes en Stadsprins Ruud 1 van De Rogstaekers waren speciaal voor ‘Kei Sjiek’ naar de Philips gekomen. Natuurlijk liepen ze mee in de lange polonaise en deelden ze de nodige onderscheidingen uit.

De Markt is het ultieme doel

Na een paar jaar geen carnaval op de Philips te hebben gevierd vond een aantal docenten en andere medewerkers van de school het hoog tijd dat er weer een feestje gevierd werd. Nico van den Bent, conciërge en organisator; “Voor je het weet hebben we samen met alle scholen in de binnenstad weer een kei groot feest. Dat is het ultieme doel natuurlijk”. Van den Bent hoopt dat ook Het College, Het Kwadrant, Het Gilde en andere scholen weer aan zullen haken; “Een mooi scholentreffen hier op de markt, dat zou fantastisch zijn”.

In deze video zie je hoe de eerste editie van ‘Kei Sjiek! Vastelaovendj Spektakel’ op de Philips van Horne werd gevierd. Ook zie je broer en zus Lars en Lynn van Dijk die werden uitgeroepen tot de mooist verklede leerlingen van het bal: https://youtu.be/WHmrAW0S3O4.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie