Basketbal Academie Limburg (BAL) gaat naar Elite Gold

Plaats een reactie

Op vrijdag 9 februari stond Basketbal Academie Limburg (BAL) voor een cruciale wedstrijd, waarin zou worden beslist of ze verder zouden spelen in de Elite Gold of de Elite Silver competitie.

In de tweede helft van het basketbalseizoen nemen de vijf sterkste Belgische teams het op tegen de vijf sterkste Nederlandse teams in de Elite Gold competitie, terwijl de overige teams spelen in de Elite Silver.

Bepalende wedstrijd

De uitwedstrijd van BAL tegen Z&Z Feyenoord op vrijdagavond zou bepalen wie er doorging naar de hoogste competitie. Hoewel BAL één wedstrijd meer had gewonnen dan Z&Z Feyenoord, zou bij een gelijk aantal punten het onderlinge verschil doorslaggevend zijn, wat Feyenoord in het voordeel zou stellen.

Feyenoord begon sterk en stond tot de vierde minuut voor. Echter, twee driepunters van Milhan Charles en Filip Brankovic braken de impasse, waarna BAL een voorsprong kon opbouwen. Het eerste kwart eindigde met 18-25 in het voordeel van BAL.

In het tweede kwart kon Feyenoord nog even aansluiten tot 27-28, maar vanaf de derde minuut was het BAL dat de leiding nam en uitliep tot 28-47. Dit bleek een genadeslag, want in het derde kwart (46-70) vergrootte BAL de voorsprong verder en eindigde de wedstrijd met een score van 57-83.

Elite Gold

Met nog slechts één wedstrijd te gaan, kon BAL niet meer worden ingehaald en was daarmee verzekerd van een voortzetting in de Elite Gold competitie.

Thuiswedstrijd

Op zaterdag 17 februari staat nog een thuiswedstrijd gepland voor onze mannen tegen Landstede Hammers (aanvang 20.00 uur), waarna de volgende ronde, de Elite Gold, van start gaat: een competitie tussen de beste Belgische en Nederlandse teams.

Bij BAL eindigden vier spelers in de dubbele cijfers: Milhan Charles (22), Filip Brankovic (17), Armin Strojil (14) en Noé Botuli (12). Elyjah Goss pakte opnieuw de meeste rebounds (15) en Oshean Brathwaite verzorgde de meeste assists (5).

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.