Hoeveel Weertenaren zijn jarig op schrikkeldag?

Plaats een reactie
Foto via Depositphotos (Melpomene)

Update – Hieperdepiep hoera voor de 718 Limburgers, waaronder 30 Weertenaren, die vandaag na vier jaar eindelijk weer eens écht jarig zijn! Het is schrikkeldag: dé dag waarop iedereen die op 29 februari geboren is eens in de vier jaar zijn of haar verjaardag kan vieren. Niet een dagje eerder, niet een dagje later, maar op de dag zelf. Om hoeveel mensen gaat dat nu precies?

Schrikkeljarigen in Nederland

Volgens de voorlopige cijfers van het CBS zijn er vandaag, op 29 februari 2024, in Nederland 11.117 mensen jarig. 8 van hen worden maar liefst 100 jaar, al zullen ze zelf met een knipoog vast zeggen dat ze pas voor de 25e keer jarig zijn. Voor de 370 kinderen die op 29 februari 2020 werden geboren is het een hele speciale dag, want zij kunnen hun verjaardag voor het eerst op hun echte geboortedag vieren, zo meldt het CBS.

Schrikkeljarigen in de regio

In Limburg vieren 718 jonge en oudere schrikkelkinderen vandaag hun verjaardag. In de gemeente Weert zijn dat er volgens de verjaardagskalender van het CBS 30, in de gemeente Nederweert 10, in de gemeente Cranendonck 9 en in de gemeente Leudal 18.

Schrikkelgeboortes in het SJG

Vier jaar geleden werden er in het Sint Jans Gasthuis in Weert drie kinderen geboren op 29 februari. Zij vieren vandaag dus hun allereerste schrikkelverjaardag. Voor de kinderen die vandaag in het Sint Jans Gasthuis geboren worden ligt dat moment nog ver in de toekomst. Hoe veel dat er zijn? Dat zal bekend worden na middernacht, als 29 februari pas weer over vier jaar op de kalender verschijnt.

Update vrijdag 1 maart – Ook dit jaar zijn er op 29 februari in het Sint Jans Gasthuis in Weert drie kinderen geboren. Gefeliciteerd!

Ben jij jarig op 29 februari?


Bekijk je dit bericht via de app en wil je de poll invullen? Klik dan hier.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie