Toon Hermans Huis presenteert thema-avond ‘het lichaam is uitgeput’

Algemeen Uitgaan Weert Reageer 2 min. leestijd

Woensdag 20 maart organiseert Het Toon Hermans Huis Weert een thema-avond over chronische vermoeidheid bij en na kanker, onder de titel ‘het lichaam is uitgeput’ in Theater de Huiskamer. Gastspreker is dr. Melanie Schellekens van het Helen Dowling Instituut, een GGZ-instelling voor mensen met kanker en hun naasten. 

Chronische vermoeidheid na kanker 

Ernstige vermoeidheid komt veel voor bij en na kanker. Zo’n 25% van de mensen blijft langdurig vermoeid, maanden tot jaren na de afronding van de behandeling. Dit kan het erg moeilijk maken om het dagelijkse leven weer op te pakken na kanker. Op deze thema-avond gaat dr. Schellekens op interactieve wijze in op vragen als: Welke factoren spelen een rol bij vermoeidheid? Wat kan je helpen bij het omgaan met vermoeidheid? En welke psychologisch behandelingen zijn effectief bij vermoeidheid? 

Dr. Melanie Schellekens 

Dr. Melanie Schellekens werkt sinds 2017 na haar promotie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen als senior onderzoeker bij het Helen Dowling Instituut, een GGZ-instelling voor mensen met kanker en hun naasten. Hier doet ze onderzoek naar veerkracht, chronische vermoeidheid na kanker en angst voor terugkeer van kanker. 

Praktische informatie

  • Datum: woensdag 20 maart 2024.
  • Tijd: 19:30 uur tot 21:00 uur.
  • Locatie: Theater de Huiskamer, Wilhelminasingel 10B, Weert, ingang St.-Raphaëlpad.
  • Prijs: bijdrage is vrijwillig.

Aanmelden via mail naar: [email protected].
Of telefonisch: (0495) 541444.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie