Je, Anne na meer dan 10 jaar terug in het theater

Algemeen Uitgaan Uitgelicht Weert Reageer 4 min. leestijd
Fotograaf: Roy Beusker

Op woensdag 28 februari staat de musical Je, Anne ook in het Munttheater. In deze bijzondere versie van Je, Anne vormen liedjes en dagboekfragmenten een rode draad door het verhaal van Anne Frank. Je, Anne vertelt het feitelijke verhaal van de onderduikers in het Achterhuis. Zo laat de voorstelling de ware Anne Frank zien.

Je, Anne

Op 6 juli 1942 doken Otto en Edith Frank samen met hun dochters Margot (16) en Anne (13) onder in de opslagruimtes achter het kantoorpand van Otto’s bedrijf aan de Prinsengracht 263. Het echtpaar Van Pels en hun zoon Peter voegden zich al snel bij hen, later gevolgd door tandarts Fritz Pfeffer. De acht onderduikers verbleven op hun schuilplek – door Anne omgedoopt tot ‘het Achterhuis’ – tot hun ontdekking op 4 augustus 1944.

Je, Anne vertelt wat zich afspeelde in het Achterhuis in deze twee jaren. De vele moeilijke momenten, de spanning en onzekerheden, maar ook de onderlinge warmte en momentjes van hoop worden belicht. Centraal staan het persoonlijke verhaal van Anne en de dagboeken waarin ze dit neerschreef. Ze geven een intiem kijkje in de gevoelens, ontwikkelingen en (on)zekerheden van het jonge meisje dat ondanks alles altijd optimistisch wist te blijven. De verhalen in haar dagboeken ondertekende ze steevast met ‘Je, Anne’.  

Bekende cast

Tijdens deze nieuwe en bijzondere versie van Je, Anne staat er ook een gloed nieuwe cast op het podium. Voor de rol van Anne Frank is actrice en zangeres Silvana Rocha te zien. Acteur Chris Tates speelt de rol van vader Otto Frank. Naast Chris is actrice Marleen van der Loo in de musical te zien als Edith Frank, de moeder van Anne. Mariska van Kolck en Wim van den Driessche zijn in de voorstelling te zien als het echtpaar Auguste en Hermann van Pels. Ook Floor Brüggenwirth (Margot), Sem Konijn (Peter van Pels) en Jasper Kerkhof (Fritz Pfeffer) zullen te zien zijn.

Nieuwe generatie

Het Munttheater vindt het belangrijk om ook de nieuwe generatie dit verhaal te laten beleven, want ook na bijna 80 jaar blijft het actueel. Daarom heeft het Munttheater ’s ochtends meer dan 350 basisschoolleerlingen van groep 6 t/m 8 uitgenodigd om de voorstelling te komen bekijken. De reguliere voorstelling begint om 19:30 uur. Ook hier zijn kinderen en jongeren van harte welkom. Jongeren tussen 15 en 27 jaar kunnen gebruik maken van speciale last-minute kaartjes. Kijk hiervoor

de website van het Munttheater.

Tentoonstelling en inleiding

Voorafgaand aan de voorstelling is er in de foyer een interessante tentoonstelling te zien en ook zal er een inleiding plaats vinden. De inleiding zal een halfuur  duren en deze zal plaats vinden om 18.30 uur. De tentoonstelling bestaat uit 8 panelen, deze zijn te bekijken in de foyer.

De inleiding begint om 18:30 uur. Aanvang van de voortelling is om 19:30 uur. Tickets zijn verkrijgbaar via de Theaterkassa en de website van het Munttheater. Theaterkassa: 0495 513575.

Voor meer informatie en tickets: https://www.munttheater.nl/agenda/je-anne

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie