Illegale arbeiders betrapt tijdens bouwinspectie in Grathem

112 Algemeen Leudal Regio 1 reactie 1 min. leestijd
Foto via Vreemdelingenpolitie

Grathem – Op woensdag heeft de afdeling bouw- en woningtoezicht van de gemeente Leudal een controle uitgevoerd op een adres in Grathem, waar bouwwerkzaamheden gaande waren. Tijdens deze inspectie werden twee personen van Albanese afkomst aangetroffen die aan het werk waren op de locatie.

Na het vaststellen van de nationaliteit van de arbeiders, heeft de gemeente Leudal onmiddellijk contact opgenomen met de vreemdelingenpolitie – AVIM. Het bleek dat beide personen niet in het bezit waren van de vereiste tewerkstellingsvergunning. Hierdoor was hun verblijf in Nederland niet langer rechtmatig.

Binnen 28 dagen Nederland verlaten

Als gevolg hiervan heeft de vreemdelingenpolitie – AVIM beiden een terugkeerbesluit opgelegd. Dit houdt in dat de twee Albanese arbeiders Nederland binnen 28 dagen moeten verlaten.

Arbeidsinspectie in kennis gesteld

De autoriteiten hebben ook de Nederlandse Arbeidsinspectie op de hoogte gebracht van de situatie. De Arbeidsinspectie zal verder onderzoek doen op basis van de verstrekte informatie en een boeterapport opmaken met betrekking tot de illegale arbeid die is geconstateerd.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
1 reactie