Jerrycans gedumpt naast bospad in IJzeren Man

De brandweer en politie werden donderdag rond 8.20 uur gealarmeerd vanwege afvaldumping in het gebied van de IJzeren Man. Nabij het Natuur- en Milieucentrum (NMC) aan de Geurtsvenweg werden vier jerrycans van 25 liter aangetroffen.

In eerste instantie werden de jerrycans door een voorbijganger naast een bospad verwijderd en bij een bord op de parkeerplaats geplaatst. Het advies van de hulpdiensten was echter om dit niet te doen. Op dat moment was nog onbekend welke (rest)stof de jerrycans bevatten.

Na onderzoek bleken de jerrycans leeg te zijn en afkomstig van een Belgische leverancier. Een Adviseur Gevaarlijke Stoffen is ter plaatse gekomen om nader onderzoek te doen. Vervolgens zullen ze in opdracht van de gemeente Weert door een aannemer worden opgeruimd.