Lezing over steenuilen in Natuur- en Milieucentrum

Steenuilen zijn bijzondere vogels: hun geruisloze vlucht, typische uiterlijk en zo kenmerkende baltskreten zijn fascinerend. Ook zijn ze in tegenstelling tot de meeste andere uilen niet alleen in de nacht actief. Steenuilen verschillen dus van andere uilen, maar er zijn ook overeenkomsten. Zo kunnen uilen over het algemeen bijzonder goed zien.

Rondom Weert lijkt het met de steenuilen weer beter te gaan. Daarover vertellen Geco Visscher, voorzitter van de Limburgse Kerk- en Steenuilenwerkgroep, en Remco Drevijn, coördinator Steenuilenwerkgroep IVN Weert, je meer tijdens de lezing in het Natuur- en Milieucentrum op dinsdag 13 februari.

Zij zullen onder andere spreken over hoe je steenuilen kunt herkennen, welke aanpassingen ze nog meer hebben om te kunnen jagen en waarop ze dan jagen. Daarnaast komen ook hun broedbiologie, het belang van goede biotopen en de gevaren waar steenuilen mee om moeten gaan aan bod. Een paar praktische zaken, zoals het inventariseren van de populatie rondom Weert, zullen daarbij zeker niet ontbreken.

Praktische informatie

  • Datum: dinsdag 13 februari 2024
  • Aanvang: 19.30 uur
  • Locatie: Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man, Geurtsvenweg 4 in Weert
  • Kosten: € 2,- (inclusief koffie of thee)