Ontmoet schrijfsters Mira Feticu en Heleen van Royen bij Bibliocenter Weert

Het is bijna zover: de 89ste Boekenweek gaat van start. Het traditionele lezersfeest in boekhandels en bibliotheken vindt plaats van 16 maart tot en met 24 maart 2024. Het thema van dit jaar is ‘bij ons in de familie’. Iedereen maakt deel uit van een familie. Alles is familie, al is familie soms niet alles en kun je elkaar ook kwijtraken. Denk aan familie en de verhalen komen los. De literatuur staat dan ook bol van de familieverhalen. Mira Feticu en Heleen van Royen zijn bij Bibliocenter Weert te gast en delen alles over hun kijk op het thema Familie.

Ontmoet Mira Feticu op 5 maart om 20.00 uur

“Het leven is groter dan de pech die je hebt gehad” – Naast schrijfster is Mira Feticu performer, interviewer, radiomaker en publicist. Van de Roemeense omroep maakte zij de overstap naar de Nederlandse media. Ze schrijft regelmatig voor De Groene Amsterdammer, Trouw, De Standaard en Den Haag Centraal, waar ze een vaste rubriek verzorgt. Haar bekendste boek ‘Liefdesverklaring aan de Nederlandse taal’ gaat over hoe zij als Roemeense de Nederlandse taal onder de knie heeft gekregen. Vanaf haar prille jeugd ervaart Mira de bibliotheek als een paradijs van schoonheid, inzicht en kennis. Tijdens deze avond beschrijft ze dat familie voor haar een goed, mooi, maar ook pijnlijk thema is. Als ze het over familie heeft, heeft ze het ook over taal, migratie, rouwen en dood; thema’s die het leven voor haar heeft gekozen. 

Ontmoet Heleen van Royen op 20 maart om 19.30 uur

Schrijfster en columnist Heleen van Royen, bekend om haar openhartige stijl, vertelt deze avond over het thema ‘familie’ in de breedste zin van het woord. Met haar unieke kijk op relaties en persoonlijke ervaringen weet ze in haar romans de lezers te betrekken bij de complexiteit van familiebanden. Uiteraard wil ze ook graag iets vertellen over haar nieuwe roman ‘Juice’ en de totstandkoming daarvan. Daarnaast deelt Heleen fragmenten uit ‘Moeder, dochter, minnares’: een bundel met columns en persoonlijke verhalen ter ere van haar 20-jarig auteurschap. In deze bundel speelt familie een grote rol. Er is volop de gelegenheid om vragen te stellen en met Heleen in gesprek te gaan. Na afloop kun je enkele van haar boeken kopen en laten signeren.

Meer info

Alles over de Boekenweek bij Bibliocenter, boekentips en informatie over het Boekenweekgeschenk vind je op www.bibliocenter.nl/boekenweek.