Kinderatelier in Museum W: Maak een vaandel 

Museum W nodigt alle kinderen uit om een vaandel te maken voor de tentoonstelling Vaandels & Weert. Een vaandel is een speciale vlag van textiel, met daarop een afbeelding dat laat zien wie jij bent. Denk bijvoorbeeld aan jouw hobby of sportclub waar je lid van bent. 

Informatie

Kinderen van 6 t/m 12 jaar kunnen op woensdag 28 februari en 27 maart van 14:30 tot 16:00 uur komen knutselen aan een eigen vaandel, geïnspireerd door de vaandels die zijn te zien in Museum W. Aanmelden voor een kinderatelier kan via [email protected]. Meedoen is gratis.

Vaandeltentoonstelling in de Paterskerk 

Van 23 maart t/m 6 april worden in de Paterskerk historische vaandels uit de collectie van Museum W gepresenteerd samen met de nieuwe vaandels gemaakt door kinderen, maar ook door verenigingen en clubs uit Weert. Zie link naar een eerder vaandel project. Al deze bijzondere vaandels bij elkaar vormen een prachtige presentatie en een mooi visitekaartje van de stad Weert. 

Als afsluiting van de tentoonstelling wordt op zondag 7 april 2024 in de binnenstad van Weert een vaandeloptocht gehouden. Alle nieuwe vaandels kleuren de stad en worden vol trots gepresenteerd aan het publiek. Na afloop mag iedereen zijn nieuwe vaandel (formaat A4) meenemen naar huis. Meer weten over Vaandels & Weert? Kijk dan op museumw.nl.