Studenten Gilde Opleidingen Weert winnen NBA Impact Challenge

Algemeen Weert Reageer 2 min. leestijd
Foto via Gilde Opleidingen Weert

Op donderdag 8 februari 2024 schitterden Vica, Guus, Loek en Tijn, van de Weertse Gilde opleiding Finance & Control Specialist, in de landelijke finale van de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) in Hoofddorp. De NBA Impact Challenge, een campagne georganiseerd door de NBA, is gericht op bovenbouwscholieren van havo/vwo én eerste- & tweedejaarsstudenten mbo/hbo in de financieel-economische studierichtingen.

De weg naar de finale was intensief en uitdagend. Als onderdeel van de campagne ‘Accountancy, iets voor jou?’ kregen de studenten een gastles van een NBA-ambassadeur en werden ze uitgedaagd door echte accountancy casussen. Via een online dashboard werkten ze in groepen aan opdrachten, waarbij ze waardevolle feedback ontvingen van professionals uit het werkveld.

In de finale namen Vica, Guus, Loek en Tijn het op tegen andere teams in de categorie mbo, met als doel om hun bevindingen te presenteren aan een jury van topaccountants. Met spandoeken vanuit Limburg kwamen de medestudenten en docenten de heren aanmoedigen. Met succes: de studenten sleepten de eerste prijs in de wacht. Met vijf van de vijf stemmen hebben ze overtuigend gewonnen.

“Deze finale was niet alleen een supertoffe ervaring voor onze studenten om #hetechtewerk te ontdekken, maar ook een moment van trots voor Gilde Retail & Business Academy in Weert,” aldus Marijn Custers, Charlotte Neijnens, Wendy Corstjens en Carola Halfers.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie