Verstopte duiker in Budel-Dorplein zorgt voor wateroverlast

112 Algemeen Cranendonck Regio 1 reactie 1 min. leestijd

Budel-Dorplein – Op vrijdag rond 14.35 uur werd de brandweer van Budel gealarmeerd vanwege wateroverlast in de Sint Josephstraat in Budel-Dorplein.

Buurtbewoners hadden het alarm geslagen vanwege de hoge grondwaterstand. In sommige kelders van woningen stond het water al bijna twee meter hoog. Ook de waterstand in het bekenstelsel rondom de woningen was opvallend hoog. De oorzaak was een verstopt deel van de duiker, die onder de Hoofdstraat loopt, waardoor het water niet kon wegstromen.

Pogingen om de gemeente Cranendonck in actie te krijgen mislukten. Het waterschap verwees ook naar de gemeente, aangezien inwoners de openbare ruimte niet zelf mogen aanpassen. Maar na 13.00 uur was de gemeente niet meer bereikbaar. Met het verwachte weekend neerslag in gedachten, werd de brandweer ingeschakeld.

De brandweer arriveerde ter plaatse om de buurtbewoners te helpen. Ze slaagden erin de waterdoorvoer te herstellen. De afvoer vanuit de Sint Josephstraat was afgesloten door zand. Nadat de toevoer was hersteld, begonnen de beken weer leeg te stromen en kon het water via de Eikenlaan het gebied verlaten. De hoop is nu dat ook het grondwaterpeil zal dalen en dat het water uit de kelders zal verdwijnen.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie