Unieke plavuis Paul I en Kai I onthuld

Plaats een reactie

Zaterdagmiddag 3 februari werd in de Hegstraat een unieke Rogstaekersplavuis onthuld: die van de Rogstaekersprinsen 2023 Paul I en Kai I, vader en zoon. Nóg unieker is dat de plavuis is ontworpen door hun dochter en zus Aivi.

Rogstaekers Aod Preense Plevuûze Paad

Ieder jaar wordt tijdens de Rogstaekers Aod Preensedag een nieuwe plavuis toegevoegd aan het Rogstaekers Aod Preense Plevuûze Paad, een wandelroute door de binnenstad van Weert. Op dit moment sieren bijna 80 unieke plavuizen deze route. Sinds vandaag is dat dus ook de plavuis van Paul en Kai van Gansewinkel, ontworpen door Aivi van Gansewinkel.

Nadat haar vader en broer als voormalige prinsen een presentatie hadden gegeven op OBS Molenakker, de voormalige school van jeugdprins Kai, zijn Aivi en haar klasgenoten onder begeleiding van een vakdocente van RICK aan de slag gegaan met het ontwerpen van de plavuis. Het ontwerp van Aivi werd uiteindelijk door de jury als beste en mooiste ontwerp beoordeeld.

Wandelroute

Het was dan ook een bijzondere middag voor de familie Van Gansewinkel, die werd vergezeld door de Rogstaekers Aod Preenseclub. Voor de geïnteresseerden hebben de Aod Preense een full colour wandelgids uitgebracht, waarin de volledige wandelroute en diverse aanvullende toeristische informatie zijn opgenomen. Deze gids is verkrijgbaar bij de VVV (Bruna). Meer details over het Plevuûze Paad en de Rogstaekers Aod Preense Club is beschikbaar op de website www.aodpreense.nl.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie