Vastelaovendj inne Stad belooft een mooi feest te worden

De komende dagen kunnen liefhebbers van Vastelaovendj hun hart ophalen in het centrum van Weert, waar ‘Vastelaovendj inne Stad’ plaatsvindt. Samen hebben Stichting Behoud van Beleving (Wieërt A-laaif), Stadscafé de SooS en V.V. de Rogstaekers een uitgebreid Vastelaovendj-programma samengesteld, waarin ruimte is voor tradities, cultuur en feest. In de onderstaande video wordt het programma verder toegelicht.

Op dit moment worden de voorbereidingen op de Markt en Nieuwe Markt in volle gang uitgevoerd. Overkappingen zijn geplaatst om ervoor te zorgen dat Vastelaovendj-vierders droog blijven. Ook wordt er gezorgd voor eten en drinken, want van al dat hossen en zingen krijg je natuurlijk dorst en honger.

Vrijdag

Op vrijdagavond begint Vastelaovendj inne Stad met het Aod Preense treffe bij de SooS. Mark Gruijthuijsen, Moerepetazie en Harry & Joerik zorgen voor een mooie opwarmer voor de vastelaovendjdagen.

Zaterdag

Zaterdagmiddag krijgen de hoogheden van V.V. de Rogstaekers, Stadspreens Ruud I en Jeugdpreens Wes I, de ‘macht’ over Weert in het stadhuis. Na de vastelaovendjmés in de kerk is het tijd voor het Preensebâl. Op zowel de Markt als de Nieuwe Markt is het feest. Artiesten zoals Ed & Frans, Harry & Joerik, Plat Wieërs, de Um te Bäöke Bênt, LVK-finalist Men in Pek, Promilaasj en Shakin DJ’s gaan er een groot feest van maken.

Zondag

Zondag trekt de Groeëte Rogstaekersoptocht over de singels in Weert. Vanaf 14.30 uur is het non-stop feest op de Nieuwe Markt met Wieërt A-laaif. De artiesten line-up staat voor gegarandeerd succes met o.a. Big Benny, Beppie Kraft, LVK-finalisten Mark en Wilhelmien, Marleen Rutten en John Tana. Op de Markt begint het feest om 16.00 uur met o.a. de Saunaboys, Ivo van der Bijl, de Köpkes en Moerepetazie. Om 20.00 uur start daar de prijsuitreiking van de Groeëte Rogstaekersoptocht.

Maandag

Maandag is de dag voor de kinderen met om 13.30 uur de start van de Wichteroptocht en aansluitend het feest op de Markt met Stefan Wolter en Stuuterbal. Daarna trekt de Wieërter 11 traditioneel weer van café tot café.

Dinsdag

Op dinsdag gaan de kapellen en muziekgezelschappen er nog één keer voor. Vanaf 14.30 uur is het Open Podium op de Markt. Naast de kapellen hebben onder andere Laurens Vossen, jeugdprins Wes I, Mark Gruijthuijsen, de B.O.V.A.G (Boonte Aovendj band) en Ruud en Linda hun optredens al bevestigd. Vanaf 19.30 uur is het dan echt tijd om de vastelaovendj van 2024 af te ronden. Tijdens de abdicatie worden de twee hoogheden weer omgetoverd tot twee gewone Weerter jongens.

Bekijk de video: https://youtu.be/neB_g-w4XLI