Stadsprins Ruud I opent het Chinees nieuwjaar van de Draak

Chinees Nieuwjaar, ook bekend als het Lentefestival, is het belangrijkste traditionele feest in de Chinese cultuur en viert de komst van het nieuwe maanjaar. Restaurant Azië had Rogstaekers stadsprins Ruud I Teunissen uitgenodigd om vandaag het Chinese Nieuwjaar, het Jaar van de Draak feestelijk te openen. Het Chinees nieuwjaar start dit jaar gelijktijdig met de vastelaovendjperiode, officieel op zaterdag 10 februari, en duurt maar liefst 15 dagen.

Jaar van de draak

Aihua Chung: ‘’Volgens de Chinese traditie gaat elk dier uit de riem gepaard met bepaalde verwachtingen. Voor de draak zijn dat bijvoorbeeld kracht, fortuin en geluk. Voor wie meedoet aan de tradities en bereid is om hard te werken, ligt er volgens deze verwachtingen een succesvol jaar in het verschiet.’

50 jaar Restaurant Azië

Deze bijzondere gelegenheid markeert tevens het 50-jarig jubileum van Restaurant Azië. Sinds de oprichting in 1973 door Chung Sung, heeft Restaurant Azië zich ontwikkeld tot onderdeel van het culturele en culinaire landschap van Weert. Gevestigd in een monumentaal pand aan de Stationsstraat, dat sinds 1916 gastvrijheid biedt, heeft het restaurant onder leiding van verschillende generaties van de familie Chung een reputatie opgebouwd voor zijn moderne Chinese keuken en gastvrije sfeer.

In 2003 namen Lide en Aihua Chung, de derde generatie, het roer over en zij transformeerden het restaurant in 2013 naar een nieuw concept: “Modern Chinees”. Deze vernieuwing werd niet alleen weerspiegeld in de naam, maar ook in het interieur en de culinaire ervaring. Gasten worden niet alleen verwelkomd met traditionele gerechten, maar ook met innovatieve culinaire creaties. Restaurant Azië bleef niet onopgemerkt: het werd door NRC Handelsblad erkend als een van de 25 beste Aziatische restaurants in Nederland.

Eerbetoon

De viering van het Chinese Nieuwjaar en het 50-jarig jubileum is een eerbetoon aan de rijke geschiedenis van het restaurant en zijn rol in de Weerter gemeenschap. Het thema ‘het beste van twee werelden’ weerspiegelt de verbinding die Restaurant Azië al vijf decennia lang legt tussen de Aziatische keuken en de Weerter gemeenschap – ook tijdens de vastelaovendjperiode.


Een fotobijdrage van Carlo van Hout