Vijf bands strijden tegen elkaar tijdens Soulex Battle of the Bands in Budel

Foto via Pixabay

Budel – Op zaterdag 2 maart aanstaande keert MV Soulex terug naar de Zuiderpoort met het evenement Soulex Battle of the Bands (voorheen bekend als het Soulex Open Podium). De aanmeldingstermijn is inmiddels gesloten en vijf bands zullen de strijd met elkaar aangaan op het Soulex-podium. In willekeurige volgorde zijn dit: Booze ’n Blues, No Denial, Middle Green, Rockin’ Roots en Project Mayhem.

Booze ’n Blues

Booze ’n Blues is een jonge blues/bluesrockband uit Weert, bestaande uit vier mannen tussen de 20 en 24 jaar. Ze spelen al drie jaar samen en brengen een mix van shuffle/straight blues en bluesrock ten gehore, met nummers van onder andere John Mayer, Stevie Ray Vaughn en Jimi Hendrix.

No Denial

No Denial, opgericht in 2023, is een alternatieve (hard)rockband bestaande uit vier leden, eveneens afkomstig uit Weert. Met oorverdovende drums, krachtige baslijnen en indrukwekkende gitaarsolo’s zorgen zij voor een spetterend optreden. Ze hebben met hun unieke geluid Van Horne Pop gewonnen, opgetreden tijdens het eerste Slagroom & Pudding Festival en waren het meest recent te zien als support act voor de show van Tommy Gazer in Muziekcentrum de Bosuil. Ze spelen covers van onder andere The Arctic Monkeys, Red Hot Chilli Peppers en Queens of the Stone Age.

Middle Green

Middle Green is een jonge pop/rockband bestaande uit vier leden van 17/18 jaar oud, afkomstig uit Nederweert en omgeving. Vorig jaar deden ze ook al mee aan de Band Battle en nu willen ze opnieuw hun geluk beproeven op het Soulex-podium. Ze spelen voornamelijk covers, maar zullen ook hun eerste eigen nummer ten gehore brengen.

Rockin’ Roots

Rockin’ Roots, geworteld in Budel, is ontstaan uit een groep doorgewinterde muzikanten met een voorliefde voor rock en bluesmuziek. Ze brengen een set covers ten gehore als eerbetoon aan grootheden als Red Devils, ZZ Top, The Rolling Stones en vele anderen.

Project Mayhem

Last but not least, vanuit Hamont-Achel (België), heeft Project Mayhem zich aangemeld. Dit tweeledige band, met een derde persoon achter de knoppen voor de backing tracks, zal covers van populaire rocknummers in een uniek jasje steken. Ze hebben elkaar ontmoet als collega’s en besloten in 2020 samen muziek te gaan maken.

Praktische informatie

De zaal opent om 20:00 uur, dus zorg ervoor dat je op tijd bent om niets te missen. Er zal een jury aanwezig zijn om de bands te beoordelen, maar het publiek kan ook stemmen via een QR-code gedurende de avond. De winnaar krijgt een jaar lang de Soulex wisseltrofee en krijgt studiotijd bij Artiztic Sound in Hapert voor het opnemen van een demo. Meer informatie is te vinden op www.soulex.nl of via de Facebookpagina van Muziekvereniging Soulex.