András Kaltenecker nieuwe headcoach vrouwen Basketbal Academie Limburg

Algemeen Sport Weert Reageer 2 min. leestijd
Foto door Pados Noel (via Basketbal Academie Limburg)

Basketbal Academie Limburg (BAL) is verheugd te kunnen aankondigen dat András Kaltenecker uit Hongarije is aangenomen als hoofdcoach van het vrouwenteam. Het contract heeft een looptijd van twee seizoenen met een optie voor een extra seizoen. Het eerste vrouwenteam van BAL zal uitkomen in de Women’s Basketball League, de hoogste competitie voor vrouwenbasketbal in Nederland. De 35-jarige András brengt een schat aan ervaring met zich mee, voornamelijk vanuit verschillende gerenommeerde Hongaarse topacademies, waaronder Ratgeber & Sopron.

András Kaltenecker

Hongarije heeft zich al lange tijd bewezen als een topland in het vrouwenbasketbal. In de afgelopen drie jaar heeft András bij de Euroleague-club Sopron gewerkt aan het ontwikkelen van talent en het bevorderen van de doorstroom van jonge meiden naar het damesteam, dat deelneemt aan de Euroleague. Zijn ervaring en expertise sluiten perfect aan bij het profiel dat BAL zocht voor deze rol.

András is blij met zijn nieuwe uitdaging: “The club has long-term goals, and this was motivating for me. It has an excellent infrastructure and all the conditions are there to develop further. I am looking forward to working together and being an active member of this community. There is a lot to do, but I think fundaments are ready to reach the next step.” 

Jeroen van Veen: “We zijn blij dat we een coach hebben vastgelegd die veel ervaring heeft opgedaan in het damesbasketbal en zelf ook op hoog niveau heeft gespeeld. Daarnaast heeft hij bij zijn oude club in de absolute top (mee)gewerkt. András Kaltenecker zal Jorrick Creyghton vervangen, die vanwege privéomstandigheden weer terugkeert naar de Randstad.”

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie