Basisscholen Markeent en Swartbroek openen bibliotheek op school

Algemeen Swartbroek Weert Reageer 2 min. leestijd
Foto via Bibliocenter

Volgende week staat er iets bijzonders te gebeuren op de basisscholen Markeent en Swartbroek. De langverwachte opening van de bibliotheken op school staat voor de deur.

Programma

Op dinsdag 2 april om 9.00 uur zal de bibliotheek op basisschool Markeent officieel worden geopend, gevolgd door de feestelijke opening van de bibliotheek op basisschool Swartbroek op donderdag 4 april om 12.30 uur.

Op basisschool Markeent zal na de officiële opening een schrijfster aanwezig zijn. Bovendien zal leesmediaconsulent Maartje van Bibliocenter speciale activiteiten organiseren voor de groepen 1 tot en met 4. Ook bij basisschool Swartbroek staan verschillende leesbevorderende activiteiten op het programma. 

Met deze toevoeging geven beide basisscholen een flinke impuls aan het leesonderwijs. Door kinderen aantrekkelijke boeken aan te bieden, worden ze gestimuleerd om met plezier te lezen, wat een positieve invloed heeft op hun leesvaardigheid. 

Samenwerking

De opening van de bibliotheek op school is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen Bibliocenter en de scholen. Beide partijen hebben zich volledig ingezet om het leesplezier en de leesvaardigheid op school te vergroten.

Iedereen weet dat lezen van groot belang is voor de algehele ontwikkeling van kinderen. De bibliotheek ondersteunt scholen bij het inspireren van kinderen om meer te lezen en hun leesplezier te vergroten. Dit wordt gerealiseerd door deskundige leesconsulenten in te zetten, inspirerende boeken aan te bieden en een fijne leesomgeving te creëren.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie