Antje de Musical komt aan bod bij Torna | Cultura Café in Thorn

Algemeen Maasgouw Uitgaan Reageer 3 min. leestijd

Thorn – Zondag 17 maart sluit Torna | Culture Café haar winterseizoen af met een gevarieerd, cultureel-literair, samengesteld programma. Ook Antje de Musical wordt gespeeld in zaal-restaurant Aod Thoear.

Antje de Musical

Antje de Musical is het verhaal van Antje Hendrix uit Weert, die begin 20e eeuw met de verkoop van Weerter vlaaitjes op het perron en in de stationsrestauratie van het Weerter treinstation tot ver over de landsgrenzen een begrip werd. Maar het is ook het verhaal van de hedendaagse Femke Steegmans die geïnspireerd is geraakt door de ondernemingsgeest van Antje. Ton Adriaens vertelt over de historische figuur Antje Hendrix en over de musical. Zangeres Esther Snijders die in de musical de rol van Femke speelt, zingt enkele liedjes uit de musical. 

Andere voorstellingen

Optische illusies 

Sinds jonge leeftijd heeft beeldmaker Remko Killaars (Swalmen), docent industrieel productontwerpen bij Hogeschool Fontys, een hobby aan fotografie. In 2010 startte hij met een, uit de hand gelopen, serie van foto’s met als onderwerp miniatuurfiguurtjes in verschillende (vaak) humoristische situaties. Hij heeft de boeken ‘Think Bigger’ en ‘Framed’ uitgegeven met foto’s van modelspoorfiguurtjes die een optische illusie creëren. Hij laat zich daarbij inspireren door het werk van onder anderen M.C. Escher en legt ogenschijnlijk onmogelijke figuren vast op de gevoelige plaat. Remko is een beelddenker, wat zich uit in het vangen van beelden door middel van schetsen, tekeningen en foto’s.

Balans in de moderne wereld

Lifecoach Jules Steegh kondigt de lancering van zijn eerste zelfhulpboek ‘Balans in de moderne wereld’ aan. Het boek weerspiegelt Steegh’s overtuiging dat de moderne wereld mensen vaak in een cirkel van onrealistische verwachtingen en hoge druk plaatst. Met behulp van zijn coachingmethode moedigt hij het publiek aan om hun eigen persoonlijke balans te vinden tussen materiële rijkdom en welzijn onder het motto: “Raak verslaafd aan je leven.”

Brothers in Harmony

Maarten (20 jaar) en Ruud Somers (18 jaar) begonnen hun muzikale carrière allebei bij Harmonie St. Michael van Thorn. Naast de studie econometrie is slagwerk voor Maarten zijn grote passie. Ruud is begonnen met zijn technische studie, maar wil zijn muzikale loopbaan op klarinet toch graag voortzetten. De broers zijn al twee jaar op tournee geweest met Zomerorkest Nederland, en deze zomer is Ruud daar de solist. Ruud won in 2023 de Limburgse Finale Jonge Solisten, en werd vervolgens tweede bij de Nederlandse Kampioenschappen. Op 3 december 2023 hebben ze hun D-examen met een 9.5 behaald bij muziekschool CultuurPerron.”

Praktische informatie

  • Datum: zondag 17 maart
  • Locatie: Oude Trambaan 2 b, 6017 BL, Thorn.
  • Tijd: Zaal open 13:45 uur (vrije plaatskeuze). Aanvang 14:30 uur.
  • Entree: € 6,00 per persoon.

Meer informatie: tornacultura.nl

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie