Autostrippers zorgen al enkele dagen voor veel frustraties en boosheid

112 Algemeen Weert 3 reacties 3 min. leestijd

In Weert zijn de laatste dagen ‘autostrippers’ actief. Voor zover bekend is bij negen auto’s ingebroken, waarbij een groot deel van het interieur is gestript. Opmerkelijk is dat vooral duurdere automerken met een keyless entry systeem het doelwit lijken te zijn.

Leuken

Eerder deze week waarschuwde de Wijkraad Leuken al voor deze criminelen. In de wijk Vrouwenhof werden verschillende auto’s het doelwit van inbraken, waarbij onderdelen werden gestolen.

Boshoven

Afgelopen nacht was het opnieuw raak in de wijk Boshoven. Ook daar werden auto’s van binnen vernield. Dieven lijken vooral uit te zijn op de boordcomputer, het stuur en airbags. Dit zijn dure onderdelen die voor de dieven lucratief genoeg zijn om elders door te verkopen. Het zorgt voor gedupeerde Weertenaren die boos en gefrustreerd zijn.

Wees extra alert

Het belangrijkste advies: wees extra alert. Controleer of jouw bewakingscamera’s goed werken en activeer buurtpreventie om een extra oogje in het zeil te houden. Als je ’s nachts een hond hoort blaffen tijdens je nachtplasje, is het geen slecht idee om even naar buiten te kijken.

Keyless entry?

Steeds meer auto’s hebben een ‘slimme’ autosleutel met een zogenaamde ‘keyless entry’ of een variant daarvan. Het betreft een systeem wat toegang verschaft en de motor kan starten zonder een sleutel om te hoeven draaien. De auto gaat automatisch open als je in de buurt komt. Dieven zijn in staat om het signaal van de autosleutel vanaf buiten op te vangen, terwijl de sleutel bij jou binnen ligt.

Deze methode van toegang voor dieven is vrij eenvoudig te dwarsbomen. Bewaar de autosleutel in een metalen voorwerp zoals een blik of een speciaal etui in huis. Het CCV geeft op hun website verschillende tips om diefstal van voertuigen met keyless entry te voorkomen.

Twijfel niet en bel 112

Zie je een verdachte situatie, mensen die rondsluipen of verdachte voertuigen? Geef het meteen door aan de politie via 112. Onthoud daarbij kenmerken zoals het signalement van mogelijke daders of een kenteken. Als je je op een later moment iets opmerkelijks herinnert, kun je dit aan de politie doorgeven via telefoonnummer 0900-8844 voor niet-spoedeisende zaken.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
3 reacties