Dixieland jazz door Lazy Daddy’s Jazz Band in de Paterskerk

Algemeen Uitgaan Weert Reageer 2 min. leestijd
Foto van: Lazy Daddy’s Jazz Band

Zondagmiddag 14 april kunnen jazzliefhebbers terecht in de Paterskerk, tijdelijk de Jazz-cultuurtempel voor de leukste Dixieland Jazz. Van 14.00 tot 17.00 uur treedt in de Paterskerk de ‘Lazy Daddy’s Jazz Band’ op en kan je aan de bar terecht voor een lekker drankje. Kortom een zondagmiddag gezellig vertoeven in de Paterskerk.

Essentie van Dixieland

De swingende essentie van Dixieland is de vroege jazzstijl die zijn oorsprong vond in het hart van New Orleans, VS, aan het begin van de 20e eeuw. Deze muziek straalt een onweerstaanbare vrolijkheid uit en brengt een unieke samenstelling van instrumenten samen voor een memorabele luisterervaring. Het traditionele Dixieland-ensemble kenmerkt zich door een dynamische frontlinie met de kornet (de oorspronkelijke melodievoerder, later vervangen door de krachtige trompet), de klarinet of saxofoon (die extra lagen aan de melodieën toevoegt) en de trombone (voor ritmische ondersteuning). Deze lead wordt versterkt door een ritmesectie die is geëvolueerd van drums, bas en gitaar naar de levendige klanken van de banjo en uiteindelijk de piano.

Dixieland is bekend om zijn vrije improvisatie, waarbij elk instrument zijn eigen moment in de schijnwerpers krijgt, samenwerkend aan een levendig, boeiend geluid dat niemand onberoerd laat. Deze muzikale traditie wordt voortgezet door legendarische orkesten zoals Louis Armstrong met zijn Hot Five en, in Nederland, de Dutch Swing College Band. Laat je meevoeren door de vrolijkheid van Dixieland Jazz, waar elke noot een eigen verhaal vertelt en elke melodie een uitnodiging is om te genieten.

De muzikanten

De muzikanten van Lazy Daddy’s Jazz Band komen uit Noord- en Midden Limburg: Jan van Gaalen (saxofoon), Rick van Lierop (trompet), Mark Jacobs (drums), Koen Heltzel (klarinet), Lex Veltman (contrabas), Gilion van Lierop (trombone) en Michaël Baas / Hans van de Loo (beiden op piano).

Praktische informatie

  • Datum: zondag 14 april
  • Locatie: Paterskerk, Biest 43, 6001 AP, Weert
  • Tijd: deuren open 13:30 uur, optreden van 14:00 tot 17:00 uur
  • Entree: gratis

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie