Bibliocenter organiseert bijeenkomst over voorkomen van beroertes

Plaats een reactie
Foto via Depositphotos

In de afgelopen jaren is een duidelijke stijging te zien van het aantal herseninfarcten op jonge leeftijd, veelal het gevolg van een ongezonde levensstijl. Tot 80% van alle beroertes, ongeacht op welke leeftijd deze iemand treffen, kunnen echter voorkomen worden. Op dinsdagavond 9 april legt neuroloog Kim Bekelaar uit welke eenvoudige leefstijlkeuzes niet alleen de kans op een beroerte, maar ook op een hartinfarct en andere welvaartsziekten drastisch kunnen verlagen.

Leefstijlkeuzes

De bijeenkomst zal deelnemers inzicht bieden in hoe simpele aanpassingen in levensstijl een groot verschil kunnen maken voor hun gezondheid op lange termijn. Kim Bekelaar, werkzaam als neuroloog in het ziekenhuis Oost-Limburg in Genk, zal haar expertise delen over de preventie en behandeling van beroertes. Als afgestudeerde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en met een specialisatie in neurologie in het academisch ziekenhuis in Maastricht, heeft Bekelaar een schat aan ervaring en kennis om te delen. 

Tijd voor actie

Tijdens de pauze van de bijeenkomst krijgen deelnemers de gelegenheid om hun bloeddruk te laten meten, een belangrijke stap in het bewustzijn van hun eigen gezondheid. De avond wordt afgesloten met een quiz. Uiteraard krijgen deelnemers de kans om vragen te stellen. 

Praktische informatie

  • Datum: dinsdag 9 april 2024
  • Locatie: Bibliocenter Weert, Wilhelminasingel 250 in Weert
  • Tijd: 20.00 uur tot 21.45 uur
  • Aanmelden: www.bibliocenter.nl/activiteiten

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie