Hema Volksloop onder een stralende lentezon

Op een stralende zondag vond gisteren de 516e editie van de Hema Volksloop plaats.

De jeugd stond te popelen van opwinding om aan de eerste jeugdwedstrijd deel te nemen. Het is volgens de organisatie prachtig om te zien hoe enthousiast de jeugd is om deel te nemen aan de jeugdcompetitie gedurende de maanden maart, april, mei, juni, september en oktober. Ze zijn vastberaden om er helemaal voor te gaan. Er werd gestreden om de prijzen die ter beschikking waren gesteld door Posno Sport.

Tijdens deze editie waren er veel jubilarissen, zowel bij de jeugd als bij de senioren, die allemaal een medaille ontvingen. Vier jeugdige lopers, Eoghan van de Ven, Finn en Thijs Roos, en Loek Fusers, hadden al tien keer deelgenomen. Bij de senioren deden Saskia Hendriks, Jessica Sint Jago, Stan van Zantvoort, Tim Jacobs en Tim van Gils dat ook.

150ste deelname

Een opvallende deelnemer had al 150 keer meegedaan: Simon Verwijlen. Hij is een getalenteerde loper, deels gevormd door onze Volksloop. Hij begon als jeugdloper en staat nu op het punt om deel te nemen aan zijn eerste marathon, waarvoor hij volop aan het trainen is. In april wil hij zijn debuut maken in de marathon van Parijs. Zijn eerste plaats bij de 15,5 kilometer, die hij voltooide in 1 uur en 1 minuut, bewijst dat zijn vorm begint te komen.

Vrijwilligers

Het is belangrijk op te merken dat de lopers betrokken zijn bij de organisatie. In de afgelopen jaren is het aantal deelnemers weer gegroeid naar meer dan 200. Voor de loop werden zowel lopers als begeleiders gevraagd of er eventuele vrijwilligers waren die wilden helpen bij de organisatie. Vrijwilligers spelen een cruciale rol bij het organiseren van de maandelijkse loop, vooral jongere vrijwilligers zijn nodig om de continuïteit van de loop te waarborgen.

Al met al was de Hema Volksloop een ochtend vol sportiviteit, enthousiasme en doorzettingsvermogen. De volgende loop staat gepland op de eerste zondag van april, namelijk op 7 april.

Voorinschrijving is nog mogelijk tot en met donderdag 4 april via https://inschrijven.nl/form/2024040716344-nl.

Voorinschrijving kost € 3,00. Inschrijven op zondag 3 maart kost € 4,50. Zorg ervoor dat je op tijd bent in verband met parkeren. Jeugd tot en met 15 jaar kan gratis deelnemen.